Rondreis Egypte: 22 dagen

Duik in het wonderbaarlijke Egypte voor 3 weken

Deze reis biedt je een volledig beeld van wat Egypte te bieden heeft, onder begeleiding van een Nederlands- en Arabischtalige gids die Egypte kent als geen ander. Je reist van Alexandrië, de meest noordelijke punt van Egypte, tot Aboe Simbel, de meest zuidelijke. Van Siwa Oase in het westen, tot Hurghada in het oosten. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee en ontspan op het strand aan het helderblauwe water. Op deze reis bezoek je niet alleen de beroemdste, belangrijkste en bewonderenswaardige archeologische sites, je krijgt ook een blik achter de schermen van de hedendaagse Egyptische maatschappij. Maak kennis met het jachtige leven van metropool Caïro. En ontmoet de bedoeïenen, het nomadenvolk dat in de woestijn leeft. Kortom, geniet volop van Egypte in al haar facetten!

Hoogtepunten

 

 • Nijlcruise
 • snorkelen tussen de koraalriffen
 • strandvakantie in Hurghada 
 • piramides
 • Aboe Simbel
 • overnachting onder de blote hemel in de Sahara
 • Siwa Oase in de Westelijke Sahara
 • Alexandrië
 • multicultureel Caïro
 • Caïro by night city tour
 • overnachting op een feloeka (zeilboot)
 • Luxor
 • avondmaal onder de blote hemel in de Westelijke Sahara
 • Marsa Matruh
 • zonsondergang op Fatnaseiland in Siwa Oase
 • Aswan

 

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam/Brussel - Caïro
Dag 2: Caïro
Dag 3: Caïro 
Dag 4: Caïro - El Alamein - Marsa Matruh
Dag 5: Marsa Matruh - Siwa Oase
Dag 6: Siwa Oase
Dag 7: Siwa Oase - Marsa Matruh
Dag 8: Marsa Matruh - Alexandrië
Dag 9: Alexandrië - Wadi Natroen - Caïro
Dag 10: Caïro
Dag 11: Caïro - Aswan
Dag 12: Aswan
Dag 13: Aswan
Dag 14: Aswan
Dag 15: Aswan - Komombo
Dag 16: Luxor
Dag 17: Luxor
Dag 18: Luxor
Dag 19: Luxor - Hurghada
Dag 20: Hurghada
Dag 21: Hurghada
Dag 22: Hurghada - Caïro - Amsterdam/Brussel

Dag 1: Je neemt een aangename vlucht naar Caïro. Dit is de start van je prachtige 22-daagse rondreis in Egypte.
 
Dag 2: Vandaag kan je een bezoek brengen aan het nieuwe Nationaal Museum van de Egyptische Beschaving, geopend in april 2021. In dit museum heb je het geluk om de mummies van 18 koningen en 4 koninginnen te kunnen bezichtigen. Deze mummies zijn allen ongeveer 3500 jaar oud. Ze werden verplaatst van hun vroegere verblijfplaats naar dit nieuwe museum tijdens een glorieuze optocht. Bekijk beelden en enkele weetjes van de Golden Parade in Caïro op ons YouTube-kanaal. De mummies verblijven nu in een sfeervol ingerichte ondergrondse ruimte. Op het gelijkvloers van het museum vind je mooi gepresenteerde historische stukken die de geschiedenis sinds de oude Egyptenaren tot het heden illustreren.
Neem daarna een kijkje in de citadel van keizer Salah El Dien, die streed tegen de kruisvaarders, waarvan ook de moskee van koning Mohamed Ali deel uitmaakt. Kuier vervolgens over de gezellige Kan El Kalili markt, de grootste markt van Caïro, snuif er de sfeer op en maak kennis met de locals. Als je de shisha, de lokale waterpijp, wil uitproberen, grijp dan hier je kans. ’s Avonds wandel je naar het centrum van Caïro. Dan passeer je het Tahrirplein, waar de twee revoluties zijn ontstaan en dat je ongetwijfeld op televisie hebt gezien.
 
Dag 3: Vandaag krijg je de kans om enkele unieke monumenten te bezoeken, beginnend met het enige nog bestaande wereldwonder: de beroemde piramides en sfinks van Gizeh. Bewonder vervolgens het oudste stenen gebouw ter wereld: de trappiramide van Saqqara. 's Avonds kan je met de bus naar Bab El Nasr, aan het begin van El-Moez-straat. In deze straat kan je fijn wandelen tussen de meer dan 1000 jaar oude historische gebouwen. De aangenaam verlichte gevels creëren een gezellige sfeer.  

Dag 4: Je reist richting het noordwesten. Onderweg maak je een tussenstop in een stad die een cruciale rol speelde in de overwinning van de geallieerden op het Duitse en Italiaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog: El Alamein. Je bezoekt er het oorlogsmuseum en soldatenkerkhof. Vervolgens rijd je verder naar Marsa Matruh, waar je zal overnachten.
 
Dag 5: Vandaag reis je langs de noordelijke kust en vervolgens volg je een unieke route tot diep in de prachtige Westelijke Sahara. In de namiddag kom je aan in Siwa Oase. Je kan het avontuur opzoeken met een jeeptocht door de woestijn en de grote zandzee ontdekken van de Westelijke Sahara met spectaculaire hoogteverschillen van 200 meter. Je houdt halt bij verschillende bronnen, waar je een duikje kan nemen. Je krijgt de kans om eeuwenoude fossielen te bewonderen. ’s Avonds laat je je verrassen door een heerlijk typisch bedoeïenenmaal. Misschien slaap je wel in de Sahara, anders neem je je intrek in het sfeervolle oasehotel.

Voor deze overnachting is het aangeraden om een slaapzak mee te nemen als je geen gebruik wil maken van de voorziene dekens. Wil je de dekens van deze primitieve accomodatie wel gebruiken, dan is het aangeraden om je eigen lakens of lakenzak mee te nemen.
 
Dag 6: Je kan Siwa Oase verkennen in een traditionele toektoek. In Fort Shali namen de allereerste bewoners van de oase hun intrek. Tijdens de excursie houd je ook halt bij de bron van Cleopatra, de Dodenberg en de orakeltempel van Alexander de Grote. Even badderen in het zoutmeer is een ervaring die je niet mag missen. 
Siwa Oase is een primitieve locatie, en daardoor helaas onvoorspelbaar. We doen er alles aan om jou het moois te tonen dat in het programma wordt beschreven. Maar door onverwachte omstandigheden is het mogelijk dat sommige locaties onverwachts niet toegankelijk zijn.
 
Dag 7: Je reist naar Marsa Matruh. Hier neem je een duikje in de Middellandse Zee en geniet je van twee heerlijke stranden. Eerst ga je naar het strand van Cleopatra de Zevende, een beschermd natuurgebied. Daarna vlei je je neer op een tweede strand, Ageeba, wat ‘fantastisch’ betekent.
 
Dag 8: Je rijdt naar Alexandrië, de tweede hoofdstad van Egypte. Vandaag en morgen krijg je de mogelijkheid om deze wereldstad gebouwd door Alexander de Grote te verkennen en hoogtepunten te bezoeken zoals de catacomben van Kom El Shoqafa en de wereldberoemde Internationale Bibliotheek van Alexandrië. Die werd gebouwd op de plaats waar vroeger de oude bibliotheek werd opgericht door Alexander de Grote. Bezoek de 600 jaar oude Citadel van Qaitbay. Volg daarna een mooie route langs de boulevard van Alexandrië. Als één van deze bezienswaardigheden ontoegankelijk is, zorgen we voor een alternatief programma.
 
Dag 9: Vandaag kan je de catacomben van Kom El Shoqafa bezoeken. Vervolgens krijg je de kans om een kijkje te nemen in de wereldberoemde Internationale Bibliotheek van Alexandrië, gebouwd op de plaats waar vroeger de oude bibliotheek werd opgericht door Alexander de Grote, die later afbrandde. Je reist verder naar Caïro. Onderweg bezoek je het luisterrijke klooster van Anba Makar in Wadi Natroen, waar de heilige familie heeft verbleven.
 
Dag 10: Vandaag staat er een unicum op het programma: je kan een multicultureel bezoek brengen aan de hoofdstad Caïro. Dan ga je eerst naar de Rafahii Moskee, waar veel bekende koningen en leden van de koninklijke familie zijn begraven. Vervolgens bezoek je de Hangende kerk en de Aboe Sarga kerk met z'n verborgen kelder. Daarna ontdek je de Joodse synagoge. Vervolgens wandel je door de vuilniswijk, waar de lokale bevolking het vuilnis van heel Caïro verzamelt, sorteert en op een primitieve manier verwerkt. Je sluit het bezoek af in een klooster dat werd uitgehouwen in een berg, het Koptische klooster van Simon. 's Avonds kan je genieten van een city tour (Caïro by night) en een traditioneel avondmaal.
 
Dag 11: In het gigantische Egyptische museum vind je niet alleen het wereldberoemde masker van Toetanchamon, maar ook duizenden andere overblijfselen uit de Oudheid. Tot de collectie behoren enkele van de oudste monumenten ter wereld en het museum wordt door archeologen dan ook vaak geprezen als één van de mooiste musea op aarde. Breng vervolgens een bezoek aan Memphis, de oudste hoofdstad ter wereld, waar de centrale regering van het oude Egypte meer dan 5300 jaar geleden zetelde. Terug in het hotel heb je even vrije tijd. 's Avonds neem je de nachttrein naar Aswan, 900 km zuidelijker van Caïro. Neem tijdens het lekkere avondmaal in de trein de tijd om je foto’s nog eens te bekijken en ervaringen en herinneringen uit te wisselen met je medereizigers.
 
Dag 12: Na het ontbijt in de trein kom je aan in Aswan. Je privébus pikt je op en brengt je naar het hotel. Met een boottocht op de Nijl krijg je de mogelijkheid om het Nubische leven te ontdekken. De rotsformaties onderweg zijn de moeite waard. De boot maakt verschillende tussenstops. In de botanische tuin kan je genieten van een groen intermezzo. Duik daarna in het dagelijkse leven van de Nubiërs met een bezoek aan een Nubisch dorp. De dorpsbewoners laten je zelfs binnenkijken in een Nubisch huis en je kan hun bijzondere huisdieren even op schoot nemen, als je het aandurft! In de lokale school kan je een ludieke les volgen om je eigen naam te leren schrijven in het Arabisch.
 
Dag 13: Je kan de Nubische geschiedenis ontdekken met een bezoek aan het Nubisch museum. In de gezellige soeks (lokale markt) verkopen talloze kleine winkeltjes heerlijke oosterse kruiden. In de namiddag ga je aan boord van een feloeka, een lokaal type zeilboot. Op de feloeka maak je een unieke tocht op de Nijl. De feloeka zet koers richting het noorden van Aswan. Onderweg zijn voldoende sanitaire stops voorzien. De bemanning van de feloeka maakt traditionele maaltijden klaar. Op de feloeka eet je lunch, avondmaal en de volgende dag ook ontbijt, want je overnacht hier onder de blote hemel!

Ook voor deze overnachting komt een slaapzak of lakenzak goed van pas.
 
Dag 14: Na het lekkere ontbijt op de feloeka, kan je mee met de privébus naar Aboe Simbel. Dan vertrek je vroeg om de warmte voor te zijn. Aboe Simbel, de tempel van de bekende farao Ramses II, is een van de mooiste tempels in Egypte. Bewonder het werk van Ramses’ architecten en hun vernuftige spel met het zonlicht. Laat je onderweg terug naar Aswan betoveren door de verrassende fata morgana. In de namiddag check je in op de 5-sterren Nijlcruiseboot met vol pension voor 3 nachten, 4 dagen. Hier krijg je elke avond de gelegenheid om je op te dirken voor een smaakvolle dinerervaring. 
 
Dag 15: Vandaag kan je Aswan bezichtigen. Ontdek hoe de oude Egyptenaren de grote pilaren en obelisken uit de rotsen hieuwen bij de site van de Onvoltooide Obelisk. Laat je daarna overdonderen door de Aswandam en de Stuwdam, de grootste dam van Afrika. Vervolgens kan je met een bootje varen naar Philae-eiland en de Philaetempel bezoeken. Deze tempel werd verplaatst naar een hoger eiland om hem te redden nadat het waterpeil steeg ten gevolge van de bouw van de Aswandam. Je stapt terug aan boord van de Nijlcruiseboot. Neem tijdens het varen zeker een duik in het zwembad op het dak of bewonder het landschap op de oevers. Je kan terug aan wal gaan voor een bezoek aan de Komombotempel, gebouwd voor de Oud-Egyptische god Sobek, de god van de krokodillen. Ook Cleopatra en haar vriend Marcus Antonius zetten hier voet aan wal. Je wandelt terug naar de boot. De Nijlcruiseboot vaart verder richting Luxor. 
 
Dag 16: Geniet van een rustdag met je blik op het langsglijdende landschap. Je passeert de sluizen van Esna en komt aan in Luxor, een stad met erg veel monumenten en een van de historisch rijkste plaatsen ter wereld.
 
Dag 17: Je checkt uit van de Nijlcruiseboot en neemt je intrek in een hotel in Luxor. Vandaag kan je bekende monumenten en begraafplaatsen bezoeken, zoals de Vallei der Koningen. Daarna ga je naar de Hatsjepsoettempel, de schitterende terrastempel van één van de sterke koninginnen uit de Oud-Egyptische geschiedenis. Je bezoekt op deze uitstap niet alleen deze toeristische trekpleisters maar ook minder bekende sites, zoals de Vallei der Arbeiders. In de Vallei der Arbeiders zie je hoe de bouwers van de Vallei der Koningen ook hun eigen graftomben bouwden. De uitstekend bewaard gebleven kleuren van de muurschilderingen in de graftomben getuigen van hun vakmanschap. Dit is werkelijk uniek om te zien. De kleuren bleven bewaard doordat weinig toeristen deze site bezoeken. Je bezoekt ook de Habutempel en je beëindigt deze historische dag bij de grote beelden van Memnon. Elk beeld weegt maar liefst meer dan 700 ton. Meer dan 3360 jaar geleden werden ze uitgehouwen uit de rode berg van Caïro en met boten 700 km vervoerd naar Luxor. 
 
Dag 18: Vandaag kan je de monumenten bezoeken in het oosten van Luxor. De bouw van de Karnaktempel duurde meer dan 2000 jaar en bevat overblijfselen van de bekendste farao’s. De Karnaktempel werd vroeger via de drie kilometer lange koninklijke weg verbonden met de Luxortempel. De beelden en stukken die werden ontdekt in een schuilplaats onder deze tempel vind je tegenwoordig in het Luxormuseum, dat vandaag op de planning staat.
 
Maak een rondritje op een kameel en word in een arm dorpje in Luxor-West geconfronteerd met het grote verschil tussen arm en rijk. Ontdek de biologische landbouw op Bananeneiland. Hier wordt fruit geteeld zonder chemische producten. Met een drankje in de hand en een magnifiek uitzicht op de rivieroever, kan je proeven van het lekkere biologische, lokaal geteelde fruit.  
 
Dag 19: Wie dat wil, kan Luxor aanschouwen vanuit de lucht. Je vaart met een ballon over Luxor-West. Bewonder de prachtige omringende landschappen en monumenten. Bekijk de primitieve huisjes van de lokale bewoners vanuit de lucht. 
Ook een citytour in Luxor met een koets behoort tot de mogelijkheden van de dag. Je maakt kennis met zowel het oude, arme Luxor als het modernere deel van de stad.  

Dag 19 (namiddag) t.e.m. dag 21: In de namiddag van dag 19 vertrek je naar Hurghada voor een strandvakantie. Vandaag en de volgende dagen kan je genieten van verschillende activiteiten. Ga om te snorkelen aan boord van een boot die je naar verschillende geweldige snorkellocaties brengt. Maak op een jeeptour kennis met de bedoeïenen, het lokale woestijnvolk dat in tenten leeft. Bezoek kuststad El Gouna. Of zwem, zon, wandel, winkel en relax... Kortom, geniet!

Praat op de laatste avond van de reis gerust nog na met je medereizigers over de fijne reis. 
 
Dag 22: Na een korte binnenlandse vlucht van Hurghada naar Caïro, vlieg je verder met een internationale vlucht naar huis. Je neemt veel mooie herinneringen en nieuwe ervaringen mee!

Reisdata en prijzen

Momenteel wordt, omwille van de stijgende prijzen van de vliegtickets, de prijs van elke reis op het moment van boeking herbekeken. We adviseren je om zo vroeg mogelijk te boeken, om te kunnen genieten van onze lage prijzen.

 

 • Zaterdag 7 september 2024 tot en met zaterdag 28 september 2024, onder Nederlandstalige begeleiding van Ehab
  prijs: vanaf 2580 euro per persoon
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 600 euro per persoon

Wat is inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten (rechtstreeks) en binnenlandse vlucht
 • Alle hotels (3, 4 en 5 sterren) met ontbijt, sommige hotels ook met zwembaden
 • Visum van Egypte
 • Btw en lokale Egyptische belastingen
 • Transport met privébus met airco naar de bovenvermelde steden
 • Diensten van betrouwbare chauffeurs
 • Alle fooien voor de personeelsleden van onze verblijfplaatsen, voor de bestuurders van ons vervoer en voor de medewerkers van de restaurants
 • Bezoek aan Caïro centrum en Tahrirplein op dag 2, inclusief avondmaal
 • Bezoek aan El Alamein militair museum en soldatenkerkhof van de Tweede Wereldoorlog op dag 4, inclusief lunch en avondmaal
 • Mooie route langs de noordelijke kust en westelijke Sahara
 • Overnachting in de woestijn in oase Siwa (Westelijke Sahara) of in sfeervol oasehotel, afhankelijk van de omstandigheden
 • Bezoek aan twee stranden in Marsa Matruh op dag 7, inclusief lunch en avondmaal
 • Bezoek aan het klooster van Anba Makar in Wadi Natroen op dag 9
 • Nachttrein van Caïro naar Aswan met diner en ontbijt 
 • Lunch op dag 12
 • Boottocht met de feloeka, inclusief overnachting
 • Traditionele lokale maaltijden tijdens de tocht met de feloeka: lunch, avondmaal en ontbijt
 • 5-sterren Nijlcruise voor 3 nachten, 4 dagen vol pension
 • Lunch en avondmaal op dag 19
 • Avondmaal op dag 21

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle uitstappen niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'. Voor info en prijzen van de optionele uitstappen, zie 'Excursies'. 
 • Alle maaltijden niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'
 • Alle dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle verzekeringen, want de meeste mensen hebben een verzekering die het hele jaar loopt en regelen hun verzekering liever via hun eigen verzekeringsagent 

 

De reis vertrekt vanaf 8 personen.
Liever een andere datum? Individueel reizen of met een kleinere groep?
Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Kies deze reis omdat

 • Reisbegeleiding door een native Egyptische gids die Nederlands én Arabisch spreekt en meer dan 20 jaar ervaring heeft als gids in het Midden-Oosten
 • Unieke reisroute met toeristische hoogtepunten én minder bekende pareltjes in één reis
 • Rustig reistempo
 • Privébus met betrouwbare chauffeur
 • Nachttrein met slaapcompartimenten
 • Geniet van het onderwaterparadijs van de Rode Zee
 • Caïro city tour by night
 • Boottocht per feloeka over de Nijl
 • Internationale vluchten (meestal rechtstreeks) 
 • Comfortabele terugvlucht vanaf Hurghada
 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Alle ontbijten inclusief
 • Traditionele Egyptische maaltijden

 


Dankzij de vele mooie momenten die je beleeft met je medereizigers, is de groep vaak erg enthousiast om enige tijd na afloop van de reis een reünie te organiseren voor wie wil. Dan worden herinneringen en grappige verhalen opnieuw bovengehaald, en worden fotoalbums getoond. Je bent alvast vrijblijvend uitgenodigd.

 

Ik kijk ernaar uit om jou te mogen begeleiden op één van mijn reizen!

Optionele excursies


Onderstaande excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kan ze apart boeken. Boek je alle excursies samen als excursiepakket, dan krijg je korting.

Alle onderstaande prijzen zijn inclusief:

 

 • entreegelden en voorverkooptickets voor de vermelde bezienswaardigheden
 • alle nodige vergunningen
 • transport naar de sites
 • vermelde maaltijden: Proef alle lekkere specialiteiten die het land te bieden heeft! Door de excursies te combineren met een maaltijd, blijft er meer tijd over voor bezichtigingen en ontspanning. Elke dag stellen we, naast het ontbijt, een hoofdmaaltijd en een lichte maaltijd voor.
 • fooien tijdens de excursies

Zo kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan.

 

Bezoek aan Caïro (dag 2)

Nationaal Museum van de Egyptische Beschaving
Citadel van Salah El Dien
Kan al Kahlily (de grootste traditionele markt in Egypte)
Inclusief lunch

Prijs: 74 euro per persoon
 

Piramides (dag 3)

Piramides van Gizeh en Sfinx
Trappiramide van Saqqara 
Inclusief lunch

Prijs: 75 euro per persoon
 

Avondwandeling Caïro (dag 3)

Historische avondwandeling in El-Moez-straat in Caïro

(busvervoer)
Inclusief avondmaal

Prijs: 25 euro per persoon
 

Jeeptour Westelijke Sahara (dag 5)

Avontuurlijke jeeptour in de grote zandzee van de Westelijke Sahara met spectaculaire hoogteverschillen van 200 meter
Begeleiding van een lokale bedoeïenengids
Warmwaterbron
Koudwaterbron
Fossielen bekijken
Genieten van de zonsondergang bij een kopje thee
Inclusief lunch
Inclusief avondmaal, speciaal bereid door een lokale bedoeïenenkok 

Prijs: 89 euro per persoon
 

Siwa Oase (dag 6)

Bezoek Siwa in een traditionele toektoek, onder begeleiding van een lokale bedoeïenengids
Bron van Cleopatra
Dodenberg 
Orakeltempel van Alexander de Grote 
Fort Shali
Zoutmeer (busvervoer)
Inclusief lunch
Fatnaseiland
Inclusief avondmaal

Prijs: 79 euro per persoon
 

Alexandrië (dag 8 en 9)

Catacomben van Kom el Shoqafa
Mooie route langs de boulevard van Alexandrië
Internationale Bibliotheek van Alexandrië (indien deze gesloten is, bezichtigen we de buitenzijde en bezoeken we als alternatief het Romeins Amfitheater)
Citadel van Qaitbay
Inclusief lunch op dag 8 en 9
Inclusief avondmaal op dag 8 en 9

Prijs: 92 euro per persoon
 

Multicultureel bezoek aan Caïro (dag 10)

Rafahii Moskee
Hangende kerk
Aboe Sarga kerk met de verborgen kelder
Ben Ezra-synagoge
Vuilniswijk en het klooster aan de berg Al Mokatem
Inclusief lunch

Prijs: 80 euro per persoon
 

Cairo by night city tour (dag 10)

Avondlijke city tour van Caïro met traditioneel avondmaal (busvervoer)
Inclusief koffiepauze
Inclusief avondmaal

Prijs: 49 euro per persoon
 

Bezoek aan de Oudheid (dag 11)

Egyptisch museum
Memphis, de oudste hoofdstad ter wereld
Inclusief lunch

Prijs: 59 euro per persoon
 

Nubië (dag 12)

Boottocht langs rotsformaties
Botanische tuin 
Nubisch dorp
Ludieke les over het Arabische alfabet: leer je eigen naam schrijven in het Arabisch
Inclusief avondmaal 

Prijs: 52 euro per persoon
 

Geschiedenis van de Nubiërs (dag 13)

Nubisch museum 
Gegidst bezoek aan de lokale kruidenmarkt

Prijs: 23 euro per persoon
 

Aboe Simbel (dag 14)

Aboe Simbel
Tempels van Ramses II en Koningin Nefertari

(busvervoer)

Prijs: 106 euro per persoon
 

Aswan (dag 15)

Onvoltooide obelisk
Aswandam
Stuwdam
Philae-eiland en Philae-tempel (boottocht)
                             
Prijs: 82 euro per persoon
 

Komombotempel (dag 15)

Komombotempel
Krokodillenmuseum

Prijs: 28 euro per persoon
 

Luxor-West (dag 17)

Vallei der koningen
Vallei der arbeiders
Habu-tempel
Hatsjepsoettempel
Beelden van Memnon
Inclusief lunch
Inclusief avondmaal

Prijs: 95 euro per persoon
 

Luxor-Oost (dag 18)

Luxor-tempel
Luxor-museum
Karnak-tempel
Inclusief lunch
Inclusief avondmaal

Prijs: 78 euro per persoon
 


Excursiepakket

Boek je alle bovenstaande optionele excursies samen als "excursiepakket" voor de aanvang van de reis, dan betaal je voor al deze excursies samen slechts 1020 euro in plaats van 1086 euro per persoon. Voor deze prijs bezoek je meer dan 70 bezienswaardigheden.

 

 

 

 


Andere uitstappen kan je ter plaatse boeken: kamelenrit, bezoek aan Bananeneiland, ballonvaart in Luxor, Luxor city tour met koetsen, kookles bij een Egyptische familie, snorkelen in Hurghada, bezoek aan El Gouna.