Rondreis Libanon

De groene vallei van het Midden-Oosten

Parijs van het Midden-Oosten... Zo wordt Libanon wel vaker genoemd in de Arabische wereld. Wil je in één week tijd een pareltje bezoeken met veel afwisseling, dan ben je op de juiste plek. Je vindt hier niet alleen het bekende historische monument Baalbek, maar ook het ongerepte natuurgebied bij de Grotten van Jeitta, dat je met een bootje kan bereiken. Je krijgt hier de unieke kans om te overnachten in de Kozhayavallei, in het klooster van Kozhaya. Kortom, je zal een fantastische reis beleven.

 

Hoogtepunten

 • Historisch bezoek aan Baalbek, het bekende historische monument
 • Bezoek aan de Grotten van Jeitta met een bootje
 • Unieke overnachting in het klooster van Kozhaya
 • Picknick tijdens een aangename wandeling in de Qadishavallei en Qannoubinevallei, dat de meeste reisorganisaties helaas links laten liggen
 • Kabelbaantour tijdens bezoek aan de Heilige Mariakerk in Harissa, wat 'de beschermer' betekent

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam / Brussel - Beiroet
Dag 2: Beiroet
Dag 3: Beiroet
Dag 4: Beiroet - Byblos
Dag 5: Byblos - Tripoli - Kozhayavallei
Dag 6: Kozhayavallei - Byblos
Dag 7: Byblos
Dag 8: Byblos - Amsterdam / Brussel

Dag 1: Je komt aan in Beiroet, de moderne hoofdstad van Libanon.

Dag 2: Vandaag kan je een leuk bezoek brengen aan enkele historische monumenten. Je rijdt langs de kust naar het zuiden. Eerst bezoek je de citadel van Sidon, waar de kruisvaarders vroeger hebben gestreden. Daarna maak je een gezellige wandeling op de lokale markten. Daar zie je hoe de lokale bevolking volop sjachert bij het kopen en verkopen van allerlei handelswaar. Tijdens het bezoek vertelt onze gids alles over de geschiedenis van de Fenicische stad Sidon. Je leert over het inheemse volk, de Feniciërs, die hier al woonden 4000 jaar voor Christus. Na het bezoek aan Sidon, kan je zuidelijker naar Tyrus. Je vindt er het bekende monument Al Bass, een Romeinse necropolis. Tussen de eerste en zesde eeuw na Christus was Al Bass de grootste dodenstad, met de ruimste verzameling doodskisten. Ook de oudste en grootste hippodroom uit die tijd vind je in Tyrus. De hippodroom bood plaats aan 40.000 mensen om naar de paardenraces te kijken. In de kerk van de Heilige Maria Maghdouché kan je een gigantisch bronzen standbeeld voor de maagd Maria bewonderen. Het beeld werd speciaal voor deze kerk vervaardigd in Italië. Beklim zeker de toren want je wordt beloond met een van de mooiste uitzichten op de Middellandse Zee. De kerk voor de maagd Maria werd hier gebouwd nadat een herder zijn verlorengelopen en gewonde geit terugvond in de grot.

Dag 3: Vandaag kan je een bezoek brengen aan Anjar. Deze stad werd 1300 jaar geleden gebouwd door de Omajjaden kalief walid Ibn Abd El Malek. Deze kalief woonde in de hoofdstad Damascus en wilde een luxe vakantieverblijf voor zijn familie. Hij zette bekende en ervaren Romeinse architecten aan het werk om zijn nieuwe stad te bouwen. De Romeinse stijl is duidelijk weerspiegeld in de bouwwerken. Maar voor de allereerste keer werd voor de muren een mengeling gebruikt van stenen en tabletten, met de bedoeling de bouwwerken extra stevig te maken. De stad kreeg haar naam Anjar, wat 'stromend water' betekent, omdat er in die tijd verschillende riviertjes door de stad liepen. Ze zorgden voor een aangename omgeving en verkoeling in de zomer. Voor je verderreist naar een belangrijk monument van Libanon, stop je aan een steengroeve. Hier werden stenen uitgekapt voor de bouw van Baalbek. Dit historische gebouwencomplex is dan ook je volgende halte. Baalbek stond in de Grieks-Romeinse tijd ook wel bekend als Heliopolis. Het is het grootste en mooiste complex ter wereld gebouwd door de Romeinen. Het wordt dan ook niet voor niks beschouwd als de kroon op het werk van de Romeinse tijd. Je vindt er drie tempels:

 • de tempel voor vader Jupiter, de god van de kracht
 • de tempel voor moeder Venus, de godin van de schoonheid
 • de tempel voor zoon Bacchus, de god van creatie, genot en wijn

Na dit fantastische bezoek, kuier je gezellig door de wijngaarden. Met meer dan 160 jaar op de teller, is dit de oudste plaats in Libanon waar wijn wordt gemaakt. Château Ksara bestaat namelijk sinds 1857. De Romeinen maakten hier vroeger al wijn in een grot. Jezuïtische priesters ontdekten de grot toen ze in nabije bossen op jacht gingen naar wolven en vossen. In de Romeinse tijd werd de wijn in deze grotten bewaard in kleien vaten. In de moderne wijnmakerij worden houten vaten gebruikt. Je zal er honderden zien tijdens je bezoek aan de grotten. Aan het einde van je bezoek krijg je de kans om de wijn van de eigen wijngaard te proeven.

Dag 4: Grijp vandaag de kans om de hoofdstad Beiroet te verkennen. Maak een wandeling in het hart van de stad, tussen de historisch rijke gebouwen. Bezoek het nationale museum en bewonder er de vele versierde sarcofagen. De gezellige stad Deir-el-Qamar, wat betekent 'klooster van de maan', telt vele mooie, historische gebouwen. In de zestiende eeuw was de stad onder controle van Ottomaanse sultans. De dag is nog niet voorbij, want de komende uren breng je een bezoek aan de Beitedinnepaleizen. De paleizen doen nu dienst als zomerverblijf voor de huidige president van Libanon. Je rijdt daarna verder naar Byblos.

Dag 5: Vandaag bezoek je Tripoli. Zodra je deze stad nadert, zal je merken dat het geloof voor de lokale bevolking belangrijker is dan in de rest van Libanon. De alevieten en soennieten leven hier in vrede samen. In Tripoli bezoek je de historische citadel van de kruisvaarders. Je kuiert over lokale marktjes. Vervolgens rijd je langs Becharre, waar de bekende filosoof, dichter en kunstenaar Kahlil Gibran is geboren en begraven. Het museum dat ter ere van hem werd opgericht staat ook op het programma. In zijn boek De profeet, dat in vele talen is vertaald, pende hij zijn gedachten neer over onderwerpen als de liefde en de dood. Je vervolgt je reis naar een prachtig, oud bos vol cederbomen. Als het bos geopend is, kan je hier fijn wandelen. Omdat het bos zo'n bekend herkenningspunt is voor het Libanese volk, hebben ze de ceders verwerkt in hun nationale vlag. Je rijdt verder naar een unieke plek om te overnachten: de Kozhayavallei. Kozhaya betekent 'levensschat' in de oude Finetische taal. 

Dag 6: Na een lekker ontbijt in het Kozhayaklooster, vertrek je voor een prachtige wandeling in de ongerepte natuur van de Qadishavallei en Qannoubinevallei. Qadisha staat voor 'heilig' in de Finetische taal, terwijl Qannoubine 'samenleven' betekent. Deze namen werden gegeven omdat in deze valleien meer dan 300 grotten, kerken en kloosters waren. Tijdens de wandeling word je omgeven door groen en water. Een gezellige picknick is de kers op de taart. Onderweg bezoek je één van de kerkjes die in de vallei werden gebouwd. Helaas laten de meeste reisorganisaties deze parels links liggen. Jij zal blij zijn dat je deze prachtige wandeling niet hebt gemist tijdens jouw rondreis in Libanon. Hierna neem je de bus verder naar het kleine kuststadje Batroun aan de Middellandse Zee. Kuier langs de kustlijn. Proef daarna zeker eens het bekendste drankje van Libanon: het lokale limoensap. Heb je dit niet geprobeerd, dan ben je niet in Batroun geweest, zo zeggen de locals. Je keert terug naar Byblos, waar je kan nagenieten van het moois dat de dag je heeft gebracht.

Dag 7: Vandaag heb je de kans om nog meer leuke plekken te bezoeken. Begin met de Grotten van Jeitta, één van de vijf Unescowerelderfgoedsites van Libanon. Er zijn twee grotten te bezoeken: de ene te voet en de andere... met de boot. Je zal versteld staan van de natuurwonderen die je hier kan ontdekken, gedurende miljoenen jaren gevormd in de gekleurde stenen van stalactieten en stalagmieten. Daarna kan je een bezoek brengen aan de meer dan 100 jaar oude kerk Harissa, vernoemd naar de heilige Maria als beschermer van alle mensen. Hier zie je een groot standbeeld van Maria, dat werd ingevoerd uit Frankrijk. De privébus brengt je naar de kerk. Omwille van het prachtige uitzicht op de nabije kustlijn en omgeving, daal je terug af met de kabelbaan. Je kan nu Byblos bezoeken. De citadel mag zeker niet ontbreken, evenals de gezellige kleine omliggende straatjes, waar je ongetwijfeld al enkele keren langsgelopen bent tijdens je verblijf in deze stad. Als afsluiter van deze fantastische reis kan je aan het strand van Byblos heerlijk zwemmen en zonnebaden, als het weer het toelaat. Bij het laatste avondmaal van de reis kan je met je medereizigers gezellig nakeuvelen over hoe je in slechts een week tijd zo veel onverwacht leuke plekken hebt kunnen bewonderen.

Dag 8: Jouw korte, verrassende reis is afgelopen. Je bent heel wat prachtige herinneringen rijker. Je keert huiswaarts.

Reisdata en prijzen

 • Zaterdag 27 april tot en met zaterdag 4 mei 2024 onder Nederlandstalige begeleiding van Ehab
  prijs: vanaf 1330 euro per persoon 
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 200 euro per persoon

 

 • Zaterdag 26 oktober tot en met zaterdag 2 november 2024 onder Nederlandstalige begeleiding van Ehab
  prijs: vanaf 1330 euro per persoon 
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 200 euro per persoon

Wat is inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten 
 • Alle hotels (3 en 4 sterren) met ontbijt, sommige hotels ook met zwembaden
 • Visum van Libanon
 • Btw en lokale Libanese belastingen
 • Professionele reisbegeleiding door een ervaren reisleider
 • Transport met privébus met airco naar de bovenvermelde steden
 • Diensten van betrouwbare chauffeurs
 • Alle fooien voor de personeelsleden van onze verblijfplaatsen, van de restaurants waar we eten, van de bezienswaardigheden die we bezoeken en voor de bestuurders van ons vervoer 
 • Bezoek aan Beitedinne paleis en Deir-el-Qamar op dag 4, inclusief avondmaal
 • Bezoek aan Tripoli, Becharre, Cedars, Kozhayavallei op dag 5, inclusief lunch en avondmaal
 • Unieke overnachting in een klooster in de Kozhayavallei
 • Mooie wandelroute in de natuurgebieden van Qadishavallei en Qannoubinevallei op dag 6 inclusief picknick tijdens de wandeling en lunch na afloop
 • Bezoek aan leuke kustdorpje Batroun op dag 6, inclusief avondmaal
 • Avondmaal op dag 7

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle uitstappen niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'. Voor info en prijzen van de optionele uitstappen, zie 'Excursies'. 
 • Alle maaltijden niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'
 • Alle dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle verzekeringen, want de meeste mensen hebben een verzekering die het hele jaar loopt en regelen hun verzekering liever via hun eigen verzekeringsagent 
   

De reis vertrekt vanaf 10 personen.
Liever een andere datum? Individueel reizen of met een kleinere groep?
Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Boek deze reis omdat

 • Historische reisroute met alle hoogtepunten van Libanon: Unescowerelderfgoedsite Baalbek en kruisvaarderskastelen in het zuiden van Libanon
 • Combinatie van steden, cultuur, natuur, strand en religie in slechts 1 week
 • Wandelen en bezoek aan natuurgebieden van Qadishavallei en Qannoubinevallei
 • Bootvaren en wandelen in de Grotten van Jeitta
 • Overnachting in een klooster op een unieke plek in de Kozhayavallei
 • Reisleider geboren in het Midden-Oosten die Nederlands of Engels én Arabisch spreekt, met ruime ervaring
 • Centraal gelegen hotels in Libanon voor vlotte bereikbaarheid van alle sites
 • Genieten van traditionele Libanese gerechten en specialiteiten
 • Privébus met betrouwbare chauffeur
 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Alle ontbijten inclusief
 • Rustig reistempo

 

 

Optionele excursies

Onderstaande excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kan ze apart boeken. Boek je alle excursies samen als excursiepakket, dan krijg je korting.
 
Alle onderstaande prijzen zijn inclusief:

 • Entreegelden en voorverkooptickets voor de vermelde bezienswaardigheden
 • Professionele begeleiding door een gespecialiseerde Engelstalige gids: dankzij zijn boeiende en enthousiaste toelichting bij de Libanese archeologie en geschiedenis, krijg jij een volledig beeld van Libanon. Andere reisorganisaties maken hier helaas vaak geen gebruik van. Mis het niet!
 • Alle nodige vergunningen
 • Transport naar de sites
 • Vermelde maaltijden: Proef alle lekkere specialiteiten die het land te bieden heeft! Door de excursies te combineren met een maaltijd, blijft er meer tijd over voor bezichtigingen en ontspanning. Elke dag stellen we, naast het ontbijt, een hoofdmaaltijd en een lichte maaltijd voor.
 • Fooien tijdens de excursies

Zo kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan.

 

Historisch zuiden van Libanon (dag 2)

Sidon
Tyrus
Maghdouché
lunch en avondmaal

 

Bezoeken en proeven (dag 3)

Anjar
Baalbek, het grootste oud-Romeinse complex
Château Ksara, de oudste wijngaarden (sinds 1857)
lunch en avondmaal

 

City tour (dag 4)

Beiroet stadswandeling
nationaal museum
lunch

 

Natuur en cultuur (dag 7)

Grotten van Jeitta
Bezoek aan Harissa
Byblos stadsrondleiding met bezoek aan Byblos citadel en wandeling in het hart van de stad

 

Excursiepakket

Boek alle bovenstaande optionele excursies samen voor slechts 320 euro in plaats van 350 euro per persoon. Voor deze prijs bezoek je meer dan 30 bezienswaardigheden.