Rondreis Egypte: cultuur, fun en relax - 15 dagen Nijlcruise en strandvakantie

Nijlcruise en strandvakantie Hurghada: 2 weken Egypte

Combineer een weekje cultuur met een weekje fun en relax. Tijdens de eerste week van de reis bezoek je de bekende bezienswaardigheden in Egypte terwijl je geniet van je verblijf op een luxe 5-sterren Nijlcruise. In de tweede week is het tijd voor plezier en nog meer ontspanning in Hurghada, waar je vertoeft in een 4- of 5-sterren resort. Je combineert het beste van Egypte!

Hoogtepunten

 

 • Volledig Nijlcruise-programma met luxe verblijf van 8 dagen
 • All-inclusive verblijf van 8 dagen in Hurghada in 4- of 5-sterren resort
 • Luxor
 • Aboe Simbel
 • Aswan, waaronder city tour met koetsen
 • Bezoek een moskee
 • Traditioneel koffiehuis met drankjes en waterpijp voor wie dat wil

 

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam/Brussel – Luxor
Dag 2: Luxor – Edfu
Dag 3: Edfu – Komombo – Aswan
Dag 4: Aswan
Dag 5: Aswan
Dag 6: Aswan – varen richting het noorden
Dag 7: Luxor
Dag 8: Luxor – Hurghada
Dag 9: Hurghada
Dag 10: Hurghada
Dag 11: Hurghada
Dag 12: Hurghada
Dag 13: Hurghada
Dag 14: Hurghada
Dag 15: Hurghada – Amsterdam/Brussel

Dag 1: Je vliegt vandaag rechtstreeks van Amsterdam of Brussel naar Caïro, waar je overstapt op de binnenlandse vlucht naar Luxor. Je gaat naar jouw luxe accommodatie op de 5-sterren Nijlcruise met vol pension.

 

Dag 2: Luxor is een stad met erg veel monumenten en een van de historisch rijkste plaatsen ter wereld. De Vallei der Koningen is een van de bekendste begraafplaatsen in Egypte. Koningin Hatsjepsoet, één van de sterke koninginnen uit de Oud-Egyptische geschiedenis, liet een magnifieke terrastempel bouwen. De Vallei der Arbeiders is minder bekend dan de Vallei der Koningen maar zeker even mooi. De bouwers van de Vallei der Koningen bouwden hier hun eigen graftomben. De prachtig bewaard gebleven kleuren van de muurschilderingen in de graftomben getuigen van hun vakmanschap. Dit is werkelijk uniek om te zien. De kleuren bleven bewaard doordat weinig toeristen deze site bezoeken. De grote beelden van Memnon wegen elk maar liefst meer dan 700 ton. Meer dan 3360 jaar geleden werden ze uitgehouwen uit de rode berg van Caïro en met boten 700 km vervoerd naar Luxor.

De Nijlcruise vertrekt uit Luxor en vaart de Nijl op. Ga in de namiddag zeker naar het dek van de cruise. Daar kan je een duikje nemen in het zwembad of ontspannen met een drankje op een van de ligstoelen. Geniet intussen van het uitzicht op het passerende landschap van de groene Nijloevers. 

 

Dag 3: De muurschilderingen van de Edfutempel, de tempel van Horus en de krokodillen, tonen hoe Horus de god van het kwaad overwon. Op Komombo, waar de Komombotempel staat, gebouwd voor de Oud-Egyptische god Sobek, de god van de krokodillen, zetten ook Cleopatra en Marcus Antonius voet aan wal.

Vanavond duik je in de plaatselijke cultuur want het is Egyptische avond op de Nijlcruise. Na het avondmaal met lokale Egyptische gerechten, wordt er Arabische muziek gespeeld en start de djellaba-party. Dat is een feest met traditionele klederdracht en spelletjes. Typerend zijn de lange jurken, kenmerkend voor het zuiden van het land. Als je wil, koop je voor een paar euro jouw eigen stijlvolle djellaba in een van de winkeltjes op de Nijlcruise. Neem zeker foto’s want het wordt een memorabele avond. In de late avond meert de Nijlcruise aan in Aswan.

 

Dag 4: Vandaag kan je Aswan bezichtigen. Bij de site van de Onvoltooide Obelisk wordt getoond hoe de oude Egyptenaren de grote pilaren en obelisken uit de rotsen hieuwen. Laat je daarna overdonderen door de Aswandam en de Stuwdam, de grootste dam van Afrika. Vervolgens kan je met een bootje varen naar Philae-eiland en de Philaetempel bezoeken. Deze tempel werd verplaatst naar een hoger eiland om hem te redden nadat het waterpeil steeg ten gevolge van de bouw van de Aswandam.

Je krijgt de kans om een rit te maken op een kameel. Geniet van de omgeving met de hoge zandheuvels en het uitzicht op het stromende water van de Nijl.

Stap in de paardenkoets voor een city tour in Aswan (inbegrepen in de reissom). Onderweg stop je even om een moskee te bezoeken. Nadat je verder de stad hebt verkend in de koets, houd je halt bij een lokaal, traditioneel café waar je iets kan drinken en, indien je dat wil, de waterpijp kan proberen.

Geniet vanavond op de Nijlcruise van de Nubische show en dans samen met de Nubiërs.

 

Dag 5: Vandaag kan je Aboe Simbel bezoeken. Dan vertrek je vroeg om de warmte voor te zijn. In Aboe Simbel bouwden de bekende farao Ramses II en zijn vrouw Nefertari elk hun indrukwekkende tempel. In de tempel van Ramses II speelden zijn architecten vernuftig met het zonlicht, dat tweemaal per jaar op het gelaat van zijn beeld valt. Bewonder onderweg terug naar Aswan de verrassende fata morgana.

In de namiddag kan je de Nubische geschiedenis ontdekken met een bezoek aan het Nubisch museum. In de gezellige soeks (lokale markt) verkopen talloze kleine winkeltjes heerlijke oosterse kruiden.

 

Dag 6: Vandaag doe je een uitstap met de feloeka, een lokale traditionele zeilboot, en een motorbootje voor de plekken die onbereikbaar zijn met de loggere feloeka. Op de Nijl krijg je de mogelijkheid om het Nubische leven te ontdekken. De rotsformaties onderweg zijn de moeite waard. De boot maakt verschillende tussenstops. Geniet van een groen intermezzo in de botanische tuin. Duik daarna in het dagelijkse leven van de Nubiërs met een bezoek aan een Nubisch dorp. De dorpsbewoners laten je zelfs binnenkijken in een Nubisch huis en je kan hun bijzondere huisdieren even op schoot nemen, als je het aandurft! In de lokale school kan je je eigen naam leren schrijven in het Arabisch.

In de namiddag vaart de Nijlcruise richting het noorden. Ontspan tijdens het varen met een lekker drankje. Ook een glaasje alcohol behoort tot de mogelijkheden.

 

Dag 7: Vandaag vaart de Nijlcruise verder richting Luxor via de grote sluizen van Esna. Aan de sluizen staan lokale verkopers de boot op te wachten en ze bieden hun koopwaar aan vanaf wal. Het is een gezellige bedoening, zeker de moeite waard om naar te komen kijken.

Bij aankomst in Luxor kan je Luxortempel bezoeken. De bouw van de Karnaktempel duurde meer dan 2000 jaar en deze bevat overblijfselen van de bekendste farao’s. De Karnaktempel werd vroeger via de drie kilometer lange koninklijke weg verbonden met de Luxortempel. We bezoeken Karnaktempel of, afhankelijk van de aankomsttijd van onze Nijlcruise, bezichtigen er de klank- en lichtshow bij avond.

Geniet nog van de laatste uren op de Nijlcruise. Vanavond is de laatste avondshow op de boot en hij is zeker de moeite waard. Want je maakt kennis met de traditionele Egyptische buikdans.

 

Dag 8: Wie dat wil, kan Luxor aanschouwen vanuit de lucht. Dan vaar je met een ballon over Luxor-West. Bewonder de eindeloze omringende landschappen en monumenten. Bekijk de primitieve huisjes van de lokale bewoners vanuit de lucht.

Een privébus brengt je naar Hurghada. Je komt er ’s namiddags aan. Nu begint je all-in luxe verblijf van 7 nachten, 8 dagen in een 4- of 5-sterren resort. Dankzij de all-in formule kan je volop genieten van het heerlijks dat het resort aanbiedt aan maaltijden en dranken (ook alcoholisch). Je komt niet voor verrassingen te staan qua prijs. Bovendien is de all-in formule een heel pak goedkoper dan apart de maaltijden en dranken te betalen.

 

Dag 9 t.e.m. dag 14: Vandaag en de volgende dagen kan je genieten van verschillende activiteiten in en rond Hurghada.

Op dag 10 kan je gaan snorkelen, een uitstap waar velen ongetwijfeld naar uitkijken. Je gaat aan boord van een privéboot (vanaf 8 personen) die je naar de mooiste snorkelplekjes brengt. Daar houdt de boot telkens een tijdje halt. Samen met je reisgenoten duik je in het water. Snorkeluitrusting is voor jou ter beschikking. De helderblauwe Rode Zee herbergt schitterende gekleurde vissen en een prachtig onderwaterparadijs van koralen. Aan boord krijg je een lunchbuffetje en niet-alcoholische dranken. In die regio zijn ook vaak dolfijnen aanwezig. De kapitein stuurt de boot ernaartoe in de hoop dat je de dolfijnen kan spotten. Je hebt ook de kans voor een ontspannend bezoek aan het prachtige Giftuneiland, waarvan de kustlijn is beschermd als natuurreservaat. Je brengt de rest van de dag relaxed door op het ongerepte strand, gevleid op jouw eigen gereserveerde ligstoel in de schaduw van jouw rieten parasolletje. De privéboot brengt jou 's avonds terug. Deze uitstap duurt ± 7 uur.

In de namiddag van dag 13 kan je kuststad El Gouna bezoeken. Een privébus brengt je naar dit gezellige stadje. Je kuiert doorheen de stad en passeert ook de chique jachthaven. In het centrum van El Gouna word je verwelkomd in een gezellig lokaal koffiehuis. Daar zal je zien dat de Egyptenaren opgaan in verschillende gezelschapsspellen, zoals Tawla, bij ons bekend als backgammon. Met een lekker fris biertje of een Arabische muntthee geniet je van de zachte temperatuur op het terrasje.

Tijdens je verblijf in Hurghada zijn er nog meer mogelijkheden voor ontspanning en plezier: zwem, zon, wandel, winkel en relax... Je hebt ruime keuze uit leuke activiteiten. Geniet volop!

Praat op de laatste avond van de reis gerust nog na met je medereizigers over de fijne reis.

 

Dag 15: Vandaag keer je terug huiswaarts. Je kan nog lang nagenieten van je heerlijk ontspannende en culturele vakantie…

Reisdata en prijzen

Momenteel wordt, omwille van de stijgende prijzen van de vliegtickets, de prijs van elke reis op het moment van boeking herbekeken. We adviseren je om zo vroeg mogelijk te boeken, om te kunnen genieten van onze lage prijzen.

 

 • Zaterdag 16 september 2023 tot en met zaterdag 30 september 2023
  prijs: vanaf 1.950 euro per persoon
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 550 euro per persoon

Wat is inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten (rechtstreeks) en binnenlandse vlucht
 • Visum van Egypte
 • Btw en lokale Egyptische belastingen
 • Transport met privébus met airco naar de bovenvermelde steden
 • Diensten van betrouwbare chauffeurs
 • Alle maaltijden tijdens je verblijf
 • Alle fooien voor alle personeelsleden van de hotels waar wij verblijven, van de restaurants waar wij eten en de bestuurders van het vervoer waar wij mee rijden
 • Luxe verblijf van 7 nachten, 8 dagen op de 5-sterren Nijlcruise (vol pension)
 • Verschillende avondshows op de Nijlcruise, zoals de Nubische show, buikdansshow en djellaba party
 • Luxe all-inclusive verblijf in Hurghada in een 4- of 5-sterren resort voor 7 nachten, 8 dagen
 • Aswan city tour met paardenkoets
 • Moskeebezoek in Aswan
 • Bezoek aan traditioneel koffiehuis met drankjes en eventueel waterpijp

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle uitstappen niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'. Voor info en prijzen van de optionele uitstappen, zie 'Excursies'. 
 • Alle dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle verzekeringen, want de meeste mensen hebben een verzekering die het hele jaar loopt en regelen hun verzekering liever via hun eigen verzekeringsagent 

 

De reis vertrekt vanaf 8 personen.
Liever een andere datum? Individueel reizen of met een kleinere groep?
Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Kies deze reis omdat

 • Reisbegeleiding door een Nederlandstalige gids tijdens jouw verblijf op de Nijlcruise
 • Ontspanning en fun gecombineerd met veel culturele hoogtepunten van Egypte
 • Privébus met betrouwbare chauffeur
 • Rechtstreekse internationale vluchten
 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Alle maaltijden inclusief, waaronder traditionele Egyptische maaltijden
 • Luxe Nijlcruise van 5 sterren
 • Luxe all-in verblijf in een resort van 4- of 5-sterren voor 8 dagen

 


Dankzij de vele mooie momenten die je beleeft met je medereizigers, is de groep vaak erg enthousiast om enige tijd na afloop van de reis een reünie te organiseren voor wie wil. Dan worden herinneringen en grappige verhalen opnieuw bovengehaald, en worden fotoalbums getoond. Je bent alvast vrijblijvend uitgenodigd. 

We kijken ernaar uit om jou te mogen verwelkomen op één van onze reizen!

 

 

Optionele excursies

Onderstaande excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kan ze apart boeken. Boek je alle excursies samen, dan krijg je korting.

Alle onderstaande prijzen zijn inclusief:

 • entreegelden en voorverkooptickets voor de vermelde bezienswaardigheden
 • alle nodige vergunningen
 • transport naar de sites
 • vermelde maaltijden: Proef alle lekkere specialiteiten die het land te bieden heeft! Door de excursies te combineren met een maaltijd, blijft er meer tijd over voor bezichtigingen en ontspanning. Elke dag stellen we, naast het ontbijt, een hoofdmaaltijd en een lichte maaltijd voor.
 • fooien tijdens de excursies

 

Zo kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan.

 

Luxor West (dag 2)

Vallei der koningen
Vallei der arbeiders
Hatsjepsoettempel
Beelden van Memnon

Prijs: 77 euro per persoon


Horustempels (dag 3)

Edfutempel, inclusief lokaal vervoer
Komombotempel
Krokodillenmuseum

47 euro per persoon

 

Aswan (dag 4)

Onvoltooide obelisk
Aswandam
Stuwdam
Philae-eiland en Philae-tempel (boottocht

Prijs: 72 euro per persoon

 

Kamelenrit (dag 4)

Rondrit op de rug van een kameel

Prijs: 20 euro per persoon


Aboe Simbel (dag 5)

Tempels van Ramses II en Koningin Nefertari

Prijs: 96 euro per persoon


Geschiedenis van de Nubiërs (dag 5)

Nubisch museum
Gegidst bezoek aan de lokale kruidenmarkt

Prijs: 23 euro per persoon

 

Nubië (dag 6)

Boottocht met feloeka (lokale traditionele zeilboot) naar botanische tuin en bezoek aan de tuin
Boottocht langs rotsformaties met motorbootje
Nubisch dorp
Ludieke les over het Arabische alfabet: leer je eigen naam schrijven in het Arabisch

Prijs: 62 euro per persoon

 

Luxor Oost (dag 7)

Luxor-tempel

Karnak-tempel of klank- en lichtshow bij avond in deze tempel

Prijs: 46 euro per persoon

 

Ballonvaart (dag 8)

Ballonvaart boven Luxor-West

Prijs: 110 euro per persoon


Snorkelen (dag 10)

Vaartocht met privéboot (vanaf 8 personen) onder leiding van ervaren kapitein, gedurende ±7 uur
Snorkeluitrusting
Inclusief lunchbuffetje en niet-alcoholische dranken
Inkom Giftuneiland
Inkom natuurreservaat
Ligstoelen op het strand met rieten parasollen op Giftuneiland

Prijs: 65 euro per persoon

 

El Gouna (dag 13)

Privébus met ervaren chauffeur (vanaf 8 personen)

Stadswandeling

Bezoek aan lokaal koffiehuis

Prijs: 25 euro per persoon

 

 

Boek je de bovenstaande optionele excursies samen als "excursiepakket" voor de aanvang van de reis, dan krijg je korting!

Je kan twee excursiepakketten boeken:

 • Het cultuurpakket (met Nederlandstalige gids): 500 euro per persoon
  Het cultuurpakket omhelst alle excursies tijdens de Nijlcruise (vanaf dag 1 tot en met dag 7 van de reis). Boek je het cultuurpakket, dan betaal je voor alle excursies in dit pakket slechts 500 euro per persoon in plaats van 530 euro per persoon. Voor deze prijs bezoek je meer dan 40 bezienswaardigheden.
 • Het fun pakket (met Engelstalige gids): 180 euro per persoon
  Het fun pakket omhelst de ballonvaart in Luxor en alle excursies in Hurghada (vanaf dag 8 tot dag 15 van de reis). Boek je het fun pakket, dan betaal je voor alle excursies in dit pakket slechts 180 euro per persoon in plaats van 200 euro per persoon.