Rondreis Jordanië: 9 dagen

Kort en krachtig: alle hoogtepunten in 1 week

Deze korte reis naar Jordanië bevat bovenal veel variatie. De reis vertrekt steeds op zaterdag. Eén week later keer je weer huiswaarts op zondag. Je benut de 9 dagen van deze reis voluit om ten volle te genieten van alle verassingen op jouw weg. Zoek je cultuur? Je kan je hart ophalen in het prachtige Petra en het historische Jerash. Tot rust komen doe je in de natuur van Dana, een natuurgebied op 1500 meter hoogte. Je reist van de Jordaanse Sahara bij Wadi Rum naar de zee en de rijk gekleurde stranden van de Golf van Aqaba. Het kleine christelijke stadje Madaba, waar de meeste christenen van Jordanië nu nog steeds wonen, mag je niet missen. Laat je drijven en dobberen op het zoute water van de unieke Dode Zee. Dit is niet alleen het laagste meer op aarde, op meer dan 420 meter onder de zeespiegel, maar het is ook de enige plaats op aarde waar je rustig je krant kan lezen tijdens het drijven op het water. Het zal je misschien verbazen dat de meeste middeleeuwse kruisvaarders uit Europa passeerden in Jordanië, op weg naar het heilige Jeruzalem, dat ze wilden bevrijden uit de handen van de moslims onder leiding van Salah Al Dien. 

 

Hoogtepunten

 • Petra, één van de zeven wereldwonderen
 • Drijven en dobberen in de Dode Zee
 • Spectaculaire wandeling in Dana natuurgebied op meer dan 1500 meter hoogte
 • Avontuurlijke jeeptocht langs prachtige rotsformaties in Wadi Rum 
 • Overnachting onder de blote hemel in de Jordaanse Sahara, voorafgegaan door een typische bedoeïenenmaaltijd en de volgende ochtend gevolgd door een kamelentocht
 • Al snorkelend een waar paradijs aan koralen ontdekken tijdens een boottocht in de Golf van Aqaba
 • Maak kennis met de lekkere Jordaanse gerechten, tapas en mezzes. Sta ook zelf achter de kookpotten, onder begeleiding van een professionele Jordaanse chefkok.

 

Reisbeschrijving

 

Dag 1, zaterdag: Amsterdam / Brussel - Amman
Dag 2, zondag: Amman
Dag 3, maandag: Amman - Madaba - Mount Nebo - Wadi Mujib - Kerak - Dana
Dag 4, dinsdag: Dana - Petra 
Dag 5, woensdag: Petra
Dag 6, donderdag: Petra - Wadi Rum
Dag 7, vrijdag: Wadi Rum - Aqaba
Dag 8, zaterdag: Aqaba - Amman
Dag 9, zondag: Amman - Amsterdam / Brussel

Dag 1: Je komt aan in Amman en begint je veelzijdige rondreis in Jordanië.

Dag 2: Het oude Grieks-Romeinse Jerash is na Petra de grootste en indrukwekkendste site. De historische stad laat bezoekers werkelijk versteld staan. Vooral de bouwkunsten van duizenden jaren geleden blijven verbazen. Vervolgens kan je naar de Dode Zee, een van de bekendste plaatsen in Jordanië. Je kan hier het water ingaan. Neem een oud boek of oude krant mee, want het water is hier zo zout dat je gewoon kan lezen tijdens het drijven en dobberen.

Dag 3: In de prachtige mozaïeken van de kerk van Madaba beeldden de lokale christenen de vlucht uit van de heilige Maria met Jozef en het kind Jezus. Je blijft in christelijke sferen, want na een bezoek aan de kerk, ga je naar Mount Nebo, waar Mozes is overleden. De paus bracht hier onlangs nog een eerbetoon. Vervolgens rijd je over de Koninklijke weg. Tijdens de rit heb je uitzicht op de mooiste natuurzichten van Jordanië, op variabele hoogtes met een verschil tot wel 2000 meter. De Koninklijke weg ontleent zijn naam aan het feit dat hij de verbinding vormde tussen de oude vijf koninkrijken van deze regio. Helaas laten toeristische reisprogramma's deze weg vaak links liggen en nemen de snellere wegen van de ene bezienswaardigheid naar de volgende. Vanaf een fraai uitkijkpunt zie je Wadi Mujib, een betoverend natuurgebied. Je arriveert bij het kasteel van Kerak, dat eveneens een rol speelde in de heilige oorlog tussen kruisvaarders en moslims. Je rijdt nog even verder om te overnachten in een primitief hotelletje in een gezellig dorpje op 1500 meter hoogte, genaamd Dana, zoals het aangrenzende natuurgebied.

Dag 4: Een lokale bedoeïenengids die in Dana woont, geeft je vandaag de kans tot een rondleiding in het natuurgebied. In de namiddag kan je Klein Petra bezoeken, een goede voorbereiding voor de bezichtiging van Petra de volgende dag. In de stad genaamd Wadi Moses ofwel 'Vallei van Mozes', kan je de bron van Mozes zien, waar hij water dronk uit de rotsen en waar momenteel het water wordt verzameld in een klein bassin.

Dag 5: Op het programma vandaag: een van de bekendste culturele plaatsen ter wereld en een van de zeven wereldwonderen, het indrukwekkende Petra. Je krijgt de kans om te leren hoe de Nabateeërs, de oorspronkelijke bewoners, in de tweede eeuw het oogverblindende Petra uit de rotsen hebben gehouwen. Je krijgt de hele dag de tijd om de uitgestrekte site te ontdekken en volop te genieten. Waag je je aan de klim naar boven tot het befaamde viewpoint of uitkijkpunt? Het is alvast de moeite waard.
Na je bezoek kan je samen met de groep ontspannen in het Turkse bad. Een ideaal moment om het woestijnstof van je af te spoelen. Als je dat wil, kan je ook je stramme spieren kundig laten masseren.

Dag 6: Ontdek de Jordaanse Sahara per jeep. Laat je fascineren door de prachtige rotsformaties en natuur in Wadi Rum. Vervolgens geniet je van de rust in het kamp samen met je reisgenoten. 's Avonds met een lekker wijntje in de hand rond het kampvuur smul je volop van zarb, een uniek Jordaans bedoeïenenmaal bereid in een kuil gegraven in het woestijnzand en speciaal voor jou gemaakt op bestelling. Onder de blote hemel kijk je uit naar vallende sterren, die duidelijk te zien zijn in de woestijnnacht. Je overnacht in het woestijnkamp.

Voor deze overnachting is het aangeraden om een slaapzak mee te nemen als je geen gebruik wil maken van de voorziene dekens. Wil je de dekens van deze primitieve accomodatie wel gebruiken, dan is het aangeraden om je eigen lakens of lakenzak mee te nemen.

Dag 7: Na een lekker lokaal ontbijt in het kamp kan je nog meer ontdekken van de Sahara vanop het zogenaamde 'woestijnschaap': de kameel. Na de kamelentocht kan je je door de woestijnkok laten onderwijzen om de bekendste Jordaanse maaltijden te leren koken, die je dan natuurlijk ook zelf mag verorberen. In de namiddag rijd je naar het gezellige kuststadje Aqaba.

Dag 8: Ook vandaag staat in het teken van rusten en genieten. Je kan naar een privéresort gaan voor een dagverblijf. Je kan er de hele dag zwemmen en snorkelen in het helderblauwe water. Aangezien we een privéresort bezoeken, kan je jouw gewoonlijke zwemkledij aantrekken. Iets wat hier niet gepast is op de openbare stranden. In de late namiddag vertrek je naar Amman, waar je 's avonds aankomt.

Als fijne afsluiter van de reis, blik je tijdens het laatste avondmaal met je reisgenoten terug op de afgelopen reis en de prachtige en gevarieerde bezienswaardigheden die je hebt bezocht.

Dag 9: Je vertrekt naar huis met in jouw koffer heel wat mooie herinneringen aan jouw prachtige reis doorheen Jordanië.

Reisdata en prijzen

Momenteel wordt, omwille van de stijgende prijzen van de vliegtickets, de prijs van elke reis op het moment van boeking herbekeken. We adviseren je om zo vroeg mogelijk te boeken, om te kunnen genieten van onze lage prijzen.

 

 • Zaterdag 6 juli tot en met zondag 14 juli 2024 (Engelstalige begeleiding door Abood)
  prijs: vanaf 1440 euro per persoon 
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 200 euro per persoon

 

 • Zaterdag 3 augustus tot en met zondag 11 augustus 2024 (Engelstalige begeleiding door Abood)
  prijs: vanaf 1440 euro per persoon 
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 200 euro per persoon

 

 • Zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november 2024 (Engelstalige begeleiding door Abood)
  prijs: vanaf 1340 euro per persoon 
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 180 euro per persoon

 

 • Zaterdag 21 december tot en met zondag 29 december 2024 (Engelstalige begeleiding door Abood)
  prijs: vanaf 1490 euro per persoon 
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 220 euro per persoon

 

Wat is inbegrepen?

 • Alle hotels met ontbijt, sommige hotels ook met zwembaden
 • Visum van Jordanië
 • Btw en lokale Jordaanse belastingen
 • Transport met privébus met airco naar de vermelde steden
 • Professionele reisbegeleiding door een ervaren Engelstalige reisleider/gids tijdens de reis
 • Diensten van betrouwbare chauffeurs
 • Alle fooien voor alle personeelsleden van de hotels waar wij verblijven, van de bezienswaardigheden die we bezoeken, van de restaurants waar wij eten en voor de bestuurders van het vervoer waar wij mee rijden
 • Overnachtingen in Wadi Rum en Dana
 • Unieke reisroute langs de Koningenweg, met de mooiste natuur van Jordanië (weinig bezocht door toeristen)
 • Bezoek aan Madaba, Mount Nebo, Wadi Mujib en Kasteel van Kerak op dag 3 (inclusief inkomtickets)
 • Lunch en avondmaal op dag 3
 • Avondmaal op dag 6
 • Lunch en avondmaal op dag 7

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle uitstappen niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'. Voor info en prijzen van de optionele uitstappen, zie 'Excursies'.
 • Alle maaltijden niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'
 • Alle dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle verzekeringen, want de meeste mensen hebben een verzekering die het hele jaar loopt en regelen hun verzekering liever via hun eigen verzekeringsagent
   

 

De reis vertrekt vanaf 8 personen.
Liever een andere datum? Individueel reizen of met een kleinere groep?
Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Boek deze reis omdat

 • Unieke reisroute langs de prachtige natuur van de Koningsweg, die weinig wordt bezocht door toeristen
 • Combinatie van steden, cultuur, natuur, woestijn, strand en religie in 1 week
 • Privébus met betrouwbare chauffeur
 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Alle ontbijten inclusief
 • Traditionele Jordaanse maaltijden
 • Leer zelf om bekende Jordaanse gerechten te koken onder begeleiding van een lokale, professionele chefkok

 

Dankzij de vele mooie momenten die je beleeft met je medereizigers, is de groep vaak erg enthousiast om enige tijd na afloop van de reis een reünie te organiseren voor wie wil. Dan worden herinneringen en grappige verhalen opnieuw bovengehaald, en worden fotoalbums getoond. Je bent alvast vrijblijvend uitgenodigd.
 
We kijken ernaar uit om jou te mogen begeleiden op één van onze reizen!
 

 

 

Optionele excursies

Onderstaande excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kan ze apart boeken. Boek je alle excursies samen als excursiepakket, dan krijg je korting.

Alle onderstaande prijzen zijn inclusief:

 • entreegelden en voorverkooptickets voor de vermelde bezienswaardigheden
 • alle nodige vergunningen
 • professionele begeleiding
 • transport naar de sites
 • vermelde maaltijden: Proef alle lekkere specialiteiten die het land te bieden heeft! Door de excursies te combineren met een maaltijd, blijft er meer tijd over voor bezichtigingen en ontspanning. Elke dag stellen we, naast het ontbijt, een hoofdmaaltijd en een lichte maaltijd voor.
 • fooien tijdens de excursies
 • lokale gids en/of begeleider (verplicht door de Jordaanse overheid)

 

Zo kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan.
 

Cultuur en plezier (dag 2)


Bezoek aan het Romeinse Jerash en de Dode Zee
Inclusief lunch en avondmaal


Prijs: 112 euro per persoon


Natuur en cultuur (dag 4)


Dana natuurgebied
Zicht op Shobak kasteel
Klein Petra
Mozes' bron
Inclusief lunch en avondmaal


Prijs: 86 euro per persoon


Petra (dag 5)


Prachtige site van Petra
Inclusief lunch en avondmaal


Prijs: 95 euro per persoon


Jeeptour door Jordaanse Sahara in Wadi Rum (dag 6)


Avontuurlijke jeeptour met chauffeurs naar spectaculaire rotsformaties en prachtige uitzichten
Inclusief lunch


Prijs: 79 euro per persoon


Resort met privéstrand en zwembaden (dag 8)


Bezoek aan resort met privéstrand en zwembaden voor een ongestoord dagje genieten
Inclusief lunch en avondmaal


Prijs: 61 euro per persoon

Excursiepakket

Boek je alle bovenstaande optionele excursies samen voor de aanvang van de reis, dan betaal je voor al deze excursies samen slechts 400 euro in plaats van 433 euro per persoon. Voor deze prijs bezoek je meer dan 25 bezienswaardigheden.

                                                                   Andere uitstappen kan je ter plaatse boeken: Turks bad, kamelentocht, kookles.