Rondreis Egypte: Nijlcruise en piramiden - 9 dagen

Historisch Egypte in 1 week

In slechts 9 dagen zie je een groot deel van historisch Egypte. Daarnaast geniet je van je verblijf op een luxe Nijlcruise. Natuurlijk bezoek je ook het Egyptische Museum in Caïro en de wereldberoemde piramiden van Gizeh. Die piramiden zijn het oudste van de Zeven Wereldwonderen en het enige dat nu nog bestaat. Dankzij het unieke, rustige reisprogramma, ontsnap je een week aan je drukke leven om je batterijen op te laden en intussen cultuur op te snuiven in het land met de oudste geschiedenis ter wereld. Deze reizen vertrekken steeds op zaterdag en keren terug op zondag.

 

Hoogtepunten

 

 • Volledig Nijlcruise-programma met luxe verblijf van 8 dagen
 • Piramiden van Gizeh en Sfinks
 • Luxor
 • Aboe Simbel
 • Aswan, waaronder city tour met koetsen
 • Bezoek een moskee
 • Traditioneel koffiehuis met drankjes en waterpijp voor wie dat wil

 

Reisbeschrijving

Dag 1 (zaterdag): Amsterdam/Brussel – Luxor
Dag 2 (zondag): Luxor – Edfu
Dag 3 (maandag): Edfu – Komombo – Aswan
Dag 4 (dinsdag): Aswan
Dag 5 (woensdag): Aswan
Dag 6 (donderdag): Aswan – varen richting het noorden
Dag 7 (vrijdag): Luxor
Dag 8 (zaterdag): Luxor – Caïro
Dag 9 (zondag): Caïro – Amsterdam/Brussel

Dag 1: Je vliegt vandaag rechtstreeks van Amsterdam of Brussel naar Caïro, waar je overstapt op de binnenlandse vlucht naar Luxor. Je gaat naar jouw luxe accommodatie op de 5-sterren Nijlcruise met vol pension.


Dag 2: Luxor is een stad met erg veel monumenten en een van de historisch rijkste plaatsen ter wereld. De Vallei der Koningen is een van de bekendste begraafplaatsen in Egypte. Koningin Hatsjepsoet, één van de sterke koninginnen uit de Oud-Egyptische geschiedenis, liet een magnifieke terrastempel bouwen. De Vallei der Arbeiders is minder bekend dan de Vallei der Koningen maar zeker even mooi. De bouwers van de Vallei der Koningen bouwden hier hun eigen graftomben. De prachtig bewaard gebleven kleuren van de muurschilderingen in de graftomben getuigen van hun vakmanschap. Dit is werkelijk uniek om te zien. De kleuren bleven bewaard doordat weinig toeristen deze site bezoeken. De grote beelden van Memnon wegen elk maar liefst meer dan 700 ton. Meer dan 3360 jaar geleden werden ze uitgehouwen uit de rode berg van Caïro en met boten 700 km vervoerd naar Luxor.

De Nijlcruise vertrekt uit Luxor en vaart de Nijl op. Ga in de namiddag zeker naar het dek van de cruise. Daar kan je een duikje nemen in het zwembad of ontspannen met een drankje op een van de ligstoelen. Geniet intussen van het uitzicht op het passerende landschap van de groene Nijloevers. 


Dag 3: De muurschilderingen van de Edfutempel, de tempel van Horus en de krokodillen, tonen hoe Horus de god van het kwaad overwon. Op Komombo, waar de Komombotempel staat, gebouwd voor de Oud-Egyptische god Sobek, de god van de krokodillen, zetten ook Cleopatra en Marcus Antonius voet aan wal.

Vanavond duik je in de plaatselijke cultuur want het is Egyptische avond op de Nijlcruise. Na het avondmaal met lokale Egyptische gerechten, wordt er Arabische muziek gespeeld en start de djellaba-party. Dat is een feest met traditionele klederdracht. Typerend zijn de lange jurken, kenmerkend voor het zuiden van het land. Als je wil, koop je voor een paar euro jouw eigen stijlvolle djellaba in een van de winkeltjes op de Nijlcruise. Neem zeker foto’s want het wordt een memorabele avond. In de late avond meert de Nijlcruise aan in Aswan.


Dag 4: Vandaag kan je Aswan bezichtigen. Bij de site van de Onvoltooide Obelisk wordt getoond hoe de oude Egyptenaren de grote pilaren en obelisken uit de rotsen hieuwen. Laat je daarna overdonderen door de Aswandam en de Stuwdam, de grootste dam van Afrika. Vervolgens kan je met een bootje varen naar Philae-eiland en de Philaetempel bezoeken. Deze tempel werd verplaatst naar een hoger eiland om hem te redden nadat het waterpeil steeg ten gevolge van de bouw van de Aswandam.

Je krijgt de kans om een rit te maken op een kameel. Geniet van de omgeving met de hoge zandheuvels en het uitzicht op het stromende water van de Nijl.

Stap in de paardenkoets voor een city tour in Aswan (inbegrepen in de reissom). Onderweg stop je even om een moskee te bezoeken. Nadat je verder de stad hebt verkend in de koets, houd je halt bij een lokaal, traditioneel café waar je iets kan drinken en, indien je dat wil, de waterpijp kan proberen.

Geniet vanavond op de Nijlcruise van de Nubische show en dans samen met de Nubiërs.

 

Dag 5: Vandaag kan je Aboe Simbel bezoeken. Dan vertrek je vroeg om de warmte voor te zijn. In Aboe Simbel bouwden de bekende farao Ramses II en zijn vrouw Nefertari elk hun indrukwekkende tempel. In de tempel van Ramses II speelden zijn architecten vernuftig met het zonlicht, dat tweemaal per jaar op het gelaat van zijn beeld valt. Bewonder onderweg terug naar Aswan de verrassende fata morgana.

In de namiddag kan je de Nubische geschiedenis ontdekken met een bezoek aan het Nubisch museum. In de gezellige soeks (lokale markt) verkopen talloze kleine winkeltjes heerlijke oosterse kruiden.

 

Dag 6: Vandaag doe je een uitstap met de feloeka, een lokale traditionele zeilboot, en een motorbootje voor de plekken die onbereikbaar zijn met de loggere feloeka. Op de Nijl krijg je de mogelijkheid om het Nubische leven te ontdekken. De rotsformaties onderweg zijn de moeite waard. De boot maakt verschillende tussenstops. Geniet van een groen intermezzo in de botanische tuin. Duik daarna in het dagelijkse leven van de Nubiërs met een bezoek aan een Nubisch dorp. De dorpsbewoners laten je zelfs binnenkijken in een Nubisch huis en je kan hun bijzondere huisdieren even op schoot nemen, als je het aandurft! In de lokale school kan je je eigen naam leren schrijven in het Arabisch.

In de namiddag vaart de Nijlcruise richting het noorden. Ontspan tijdens het varen met een lekker drankje. Ook een glaasje alcohol behoort tot de mogelijkheden.

 

Dag 7: Vandaag vaart de Nijlcruise verder richting Luxor via de grote sluizen van Esna. Aan de sluizen staan lokale verkopers de boot op te wachten en ze bieden hun koopwaar aan vanaf wal. Het is een gezellige bedoening, zeker de moeite waard om naar te komen kijken.

Bij aankomst in Luxor kan je Luxortempel bezoeken. De bouw van de Karnaktempel duurde meer dan 2000 jaar en deze bevat overblijfselen van de bekendste farao’s. De Karnaktempel werd vroeger via de drie kilometer lange koninklijke weg verbonden met de Luxortempel. We bezoeken Karnaktempel of, afhankelijk van de aankomsttijd van onze Nijlcruise, bezichtigen er de klank- en lichtshow bij avond.

Geniet nog van de laatste uren op de Nijlcruise. Vanavond is de laatste avondshow op de boot en hij is zeker de moeite waard. Want je maakt kennis met de traditionele Egyptische buikdans.

 

Dag 8: Met privévervoer word je naar de luchthaven van Luxor gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Caïro. Bij aankomst in Caïro word je verwelkomd door de lokale reisagent, die je verderhelpt met de check-out en het oppikken van je bagage.

Je brengt de dag door in Caïro onder begeleiding van jouw Engelstalige gids voor de dag. Het Egyptische museum verzamelt duizenden eeuwenoude objecten, waaronder het beroemde masker van de jonge koning Toetanchamon. Tot de collectie behoren enkele van de oudste monumenten ter wereld en het museum wordt door archeologen dan ook vaak geprezen als één van de mooiste musea op aarde.

Na de lunch kan je jouw reis in schoonheid afsluiten met een bezichtiging van het enige nog overgebleven Wereldwonder: de piramiden van Gizeh en de Sfinks.

Daarna eet je gezellig voor de laatste keer het avondmaal met je reisgroep.

 

Dag 9: Met een rechtstreekse vlucht keer je terug naar huis. Met je batterijen weer opgeladen, een camera vol foto’s en een hoofd vol prachtige herinneringen…

Reisdata en prijzen

Momenteel wordt, omwille van de stijgende prijzen van de vliegtickets, de prijs van elke reis op het moment van boeking herbekeken. We adviseren je om zo vroeg mogelijk te boeken, om te kunnen genieten van onze lage prijzen.

   

  • Zaterdag 22 april 2023 tot en met zondag 30 april 2023
   prijs: vanaf 1.350 euro per persoon
   Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 300 euro per persoon

   

  • Zaterdag 20 mei 2023 tot en met zondag 28 mei 2023
   prijs: vanaf 1.350 euro per persoon
   Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 300 euro per persoon

   

  • Zaterdag 16 september 2023 tot en met zondag 24 september 2023
   prijs: vanaf 1.350 euro per persoon
   Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 300 euro per persoon

   

  • Vrijdag 22 december 2023 tot en met zaterdag 30 december 2023 (gegarandeerd vertrek) 
   Mogelijkheid om te verlengen met strandvakantie in Hurgada. Vermeld uw wensen bij uw boeking.
   Uitzonderlijk vertrek op vrijdag. We bezoeken Caïro aan het begin van de reis, voor de Nijlcruise. De inhoud van het programma blijft gelijk, alleen de volgorde wijzigt.
   prijs: vanaf 1.870 euro per persoon
   Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 300 euro per persoon

  Wat is inbegrepen?

  • Alle internationale vluchten (rechtstreeks) en binnenlandse vlucht
  • Visum van Egypte
  • Btw en lokale Egyptische belastingen
  • Transport met privébus met airco naar de bovenvermelde steden
  • Diensten van betrouwbare chauffeurs
  • Alle fooien voor alle personeelsleden van de hotels waar wij verblijven, van de restaurants waar wij eten en de bestuurders van het vervoer waar wij mee rijden
  • Luxe verblijf van 7 nachten, 8 dagen op de 5-sterren Nijlcruise (vol pension)
  • Verschillende avondshows op de Nijlcruise, zoals de Nubische show, buikdansshow en djellaba party
  • Overnachting in een hotel in Caïro 
  • Alle maaltijden tijdens je verblijf
  • Aswan city tour met paardenkoets
  • Moskeebezoek in Aswan
  • Bezoek aan traditioneel koffiehuis met drankjes en eventueel waterpijp

  Wat is niet inbegrepen?

  • Alle uitstappen niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'. Voor info en prijzen van de optionele uitstappen, zie 'Excursies'. 
  • Alle dranken
  • Persoonlijke uitgaven
  • Alle verzekeringen, want de meeste mensen hebben een verzekering die het hele jaar loopt en regelen hun verzekering liever via hun eigen verzekeringsagent 

  De reis vertrekt vanaf 8 personen.
  Liever een andere datum? Individueel reizen of met een kleinere groep?
  Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

  Kies deze reis omdat

  • Reisbegeleiding door een Nederlandstalige gids
  • Veel culturele hoogtepunten van Egypte in slechts 1 week
  • Privébus met betrouwbare chauffeur
  • Rechtstreekse internationale vluchten
  • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
  • Alle maaltijden inclusief, waaronder traditionele Egyptische maaltijden
  • Luxe Nijlcruise van 5 sterren


  Dankzij de vele mooie momenten die je beleeft met je medereizigers, is de groep vaak erg enthousiast om enige tijd na afloop van de reis een reünie te organiseren voor wie wil. Dan worden herinneringen en grappige verhalen opnieuw bovengehaald, en worden fotoalbums getoond. Je bent alvast vrijblijvend uitgenodigd. 

  We kijken ernaar uit om jou te mogen verwelkomen op één van onze reizen!

  Optionele excursies

  Onderstaande excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kan ze apart boeken. Boek je alle excursies samen, dan krijg je korting.

  Alle onderstaande prijzen zijn inclusief:

  • entreegelden en voorverkooptickets voor de vermelde bezienswaardigheden
  • alle nodige vergunningen
  • transport naar de sites
  • vermelde maaltijden: Proef alle lekkere specialiteiten die het land te bieden heeft! Door de excursies te combineren met een maaltijd, blijft er meer tijd over voor bezichtigingen en ontspanning. Elke dag stellen we, naast het ontbijt, een hoofdmaaltijd en een lichte maaltijd voor.
  • fooien tijdens de excursies

   

  Zo kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan.

  Bij alle onderstaande excursies word je begeleid door een Nederlandstalige gids, met uitzondering van het bezoek aan Caïro (Engelstalig).

   

  Ballonvaart (dag 2)

  Ballonvaart boven Luxor-West

  Prijs: 110 euro per persoon

   

  Luxor West (dag 2)

  Vallei der koningen
  Vallei der arbeiders
  Hatsjepsoettempel
  Beelden van Memnon

  Prijs: 77 euro per persoon

   

  Horustempels (dag 3)

  Edfutempel, inclusief lokaal vervoer
  Komombotempel
  Krokodillenmuseum

  47 euro per persoon

   

  Aswan (dag 4)

  Onvoltooide obelisk
  Aswandam
  Stuwdam
  Philae-eiland en Philae-tempel (boottocht)

  Prijs: 72 euro per persoon

   

  Kamelenrit (dag 4)

  Rondrit op de rug van een kameel

  Prijs: 20 euro per persoon

   

  Aboe Simbel (dag 5)

  Tempels van Ramses II en Koningin Nefertari

  Prijs: 96 euro per persoon

   

  Geschiedenis van de Nubiërs (dag 5)

  Nubisch museum

  Gegidst bezoek aan de lokale kruidenmarkt

  Prijs: 23 euro per persoon

   

  Nubië (dag 6)

  Boottocht met feloeka (lokale traditionele zeilboot) naar botanische tuin en bezoek aan de tuin
  Boottocht langs rotsformaties met motorbootje
  Nubisch dorp
  Ludieke les over het Arabische alfabet: leer je eigen naam schrijven in het Arabisch

  Prijs: 62 euro per persoon

   

  Luxor-Oost (dag 7)

  Luxor-tempel
  Karnak-tempel of klank- en lichtspel bij avond in deze tempel

  Prijs: 46 euro per persoon

   

  Bezoek aan Caïro (dag 8)

  Egyptisch museum

  Piramiden van Gizeh en Sfinks

  Prijs: 87 euro per persoon

   
  Boek je alle bovenstaande optionele excursies samen, met uitzondering van de ballonvaart, als "excursiepakket" voor de aanvang van de reis, dan betaal je voor al deze excursies samen slechts 500 euro in plaats van 530 euro per persoon.
  Boek je ook de ballonvaart samen met alle andere excursies, dan betaal je slechts 600 euro in plaats van 640 euro per persoon.
  Voor deze prijs bezoek je meer dan 40 bezienswaardigheden.