Rondreis Egypte: Nijlcruise en piramiden - 10 dagen

Historisch Egypte: highlights

In slechts 10 dagen zie je een groot deel van historisch Egypte. Daarnaast geniet je van je verblijf op een luxe Nijlcruise. Natuurlijk bezoek je ook het Egyptische Museum in Caïro en de wereldberoemde piramiden van Gizeh. Die piramiden zijn het oudste van de Zeven Wereldwonderen en het enige dat nu nog bestaat. Dankzij het unieke, rustige reisprogramma, ontsnap je aan je drukke leven om je batterijen op te laden en intussen cultuur op te snuiven in het land met de oudste geschiedenis ter wereld. Deze reizen vertrekken steeds op vrijdag en keren terug op zondag.

 

Hoogtepunten

 

 • Volledig Nijlcruise-programma met luxe verblijf van 8 dagen
 • Piramiden van Gizeh en Sfinks
 • Luxor
 • Aboe Simbel
 • Luxor, waaronder city tour met koetsen
 • Bezoek een moskee

 

Reisbeschrijving

Dag 1 (vrijdag): Amsterdam/Brussel – Caïro
Dag 2 (zaterdag): Caïro
Dag 3 (zondag): Caïro – Luxor
Dag 4 (maandag): Luxor
Dag 5 (dinsdag): Edfu – Komombo – Aswan
Dag 6 (woensdag): Aswan
Dag 7 (donderdag): Aswan
Dag 8 (vrijdag): Luxor
Dag 9 (zaterdag): Luxor
Dag 10 (zondag): Luxor – Caïro – Amsterdam/Brussel

 

Geniet je graag nog enkele dagen na in Hurghada aan de Rode Zee? Je kan je verblijf verlengen. Vermeld dit bij jouw boeking en wij zorgen ervoor!

Dag 1: Je vliegt vandaag van Amsterdam of Brussel naar Caïro.


Dag 2: In het gigantische Egyptische museum vind je niet alleen het wereldberoemde masker van Toetanchamon, maar ook duizenden andere overblijfselen uit de Oudheid. Tot de collectie behoren enkele van de oudste monumenten ter wereld en het museum wordt door archeologen dan ook vaak geprezen als één van de mooiste musea op aarde. Neem daarna een kijkje in de citadel van keizer Salah El Dien, die streed tegen de kruisvaarders. Hier bevindt zich ook de moskee waar koning Mohamed Ali is begraven. In de vuilniswijk verzamelt de lokale bevolking het vuilnis van heel Caïro, sorteert het en verwerkt het op een primitieve manier. Je sluit het bezoek af in een klooster dat werd uitgehouwen in een berg, het Koptische klooster van Simon.
's Avonds kan je genieten van een city tour (Caïro by night) en een traditioneel avondmaal. Bij Bab El Nasr start een gezellige avondwandeling in de levendige volkse wijk El-Moez met de meer dan 1000 jaar oude historische gebouwen. De aangenaam verlichte gevels creëren een gezellige sfeer. Kuier over de charmante Kan El Kalili-markt, de grootste markt van Caïro, snuif er de sfeer op en maak kennis met de locals.


Dag 3: Vandaag krijg je de kans om enkele unieke monumenten te bezoeken, beginnend met het enige nog bestaande wereldwonder: de beroemde piramides en sfinks van Gizeh. De trappiramide van Saqqara is het oudste stenen gebouw ter wereld. In Memphis, de oudste hoofdstad ter wereld, zetelde de centrale regering van het Oude Egypte meer dan 5300 jaar geleden.
's Avonds neem je een binnenlandse vlucht naar Luxor voor een luxeverblijf op de 5-sterren Nijlcruise.


Dag 4: Luxor herbergt een grote historische rijkdom dankzij de vele bewaarde monumenten. De Vallei der Koningen is een van de bekendste begraafplaatsen in Egypte. Koningin Hatsjepsoet, één van de machtige koninginnen uit de Oud-Egyptische geschiedenis, liet een magnifieke terrastempel bouwen. De Vallei der Arbeiders is minder bekend dan de Vallei der Koningen maar zeker even mooi. De bouwers van de Vallei der Koningen bouwden hier hun eigen graftomben. De prachtig bewaard gebleven kleuren van de muurschilderingen in de graftomben getuigen van hun vakmanschap. De kleuren bleven bewaard doordat weinig toeristen deze site bezoeken. Dit is werkelijk uniek om te zien. De grote beelden van Memnon wegen elk maar liefst meer dan 700 ton. Meer dan 3360 jaar geleden werden ze uitgehouwen uit de rode berg van Caïro en met boten 700 km vervoerd naar Luxor.

De Nijlcruise vertrekt uit Luxor en vaart de Nijl op. Ga in de namiddag zeker naar het dek van de cruise. Daar kan je een duikje nemen in het zwembad of ontspannen met een drankje op een van de ligstoelen. Geniet intussen van het uitzicht op het passerende landschap van de groene Nijloevers. 


Dag 5: De muurschilderingen van de Edfutempel (de tempel van Horus en de krokodillen) tonen hoe Horus de god van het kwaad overwon. Op Komombo staat de Komombotempel. Deze werd gebouwd voor de Oud-Egyptische god Sobek, de god van de krokodillen. Hier zetten ook Cleopatra en Marcus Antonius voet aan wal.

Vanavond duik je in de plaatselijke cultuur want er wordt een Egyptische avond georganiseerd op de Nijlcruise. Na het avondmaal met lokale Egyptische gerechten, wordt er Arabische muziek gespeeld en start de djellaba-party. Dat is een feest met traditionele klederdracht. Typerend zijn de lange jurken, kenmerkend voor het zuiden van het land. Als je wil, koop je voor een paar euro jouw eigen stijlvolle djellaba in een van de winkeltjes op de Nijlcruise. Neem zeker foto’s want het wordt een memorabele avond. In de late avond meert de Nijlcruise aan in Aswan.


Dag 6: Bij de site van de Onvoltooide Obelisk in Aswan wordt getoond hoe de oude Egyptenaren de grote pilaren en obelisken uit de rotsen hieuwen. Laat je daarna overdonderen door de Aswandam en de Stuwdam, de grootste dam van Afrika. Vervolgens kan je met een bootje varen naar Philae-eiland en de Philaetempel bezoeken. Deze tempel werd verplaatst naar een hoger eiland om hem te redden nadat het waterpeil steeg ten gevolge van de bouw van de Aswandam.
Vervolgens maak je een uitstap met de feloeka, een lokale traditionele zeilboot. Een motorbootje brengt je naar de plekken die onbereikbaar zijn met de loggere feloeka. Op de Nijl krijg je de mogelijkheid om het Nubische leven te ontdekken. De rotsformaties onderweg zijn de moeite waard. De boot maakt verschillende tussenstops. Geniet van een groen intermezzo in de botanische tuin. Duik daarna in het dagelijkse leven van de Nubiërs met een bezoek aan een Nubisch dorp. De dorpsbewoners laten je zelfs binnenkijken in een Nubisch huis en je kan hun bijzondere huisdieren even op schoot nemen, als je het aandurft! In de lokale school kan je je eigen naam leren schrijven in het Arabisch.
Geniet vanavond op de Nijlcruise van de Nubische show en dans samen met de Nubiërs.


Dag 7: Vandaag kan je Aboe Simbel bezoeken. Dan vertrek je vroeg om de warmte voor te zijn. In Aboe Simbel bouwden de bekende farao Ramses II en zijn vrouw Nefertari elk hun indrukwekkende tempel. In de tempel van Ramses II speelden zijn architecten vernuftig met het zonlicht, dat tweemaal per jaar op het gelaat van zijn beeld valt. Bewonder onderweg terug naar Aswan de verrassende fata morgana. Neem tijdens het varen zeker een duik in het zwembad op het dak of bewonder het landschap op de oevers. 


Dag 8: De Nijlcruise vaart verder richting Luxor via de grote sluizen van Esna. Aan de sluizen staan lokale verkopers de boot op te wachten en ze bieden hun koopwaar aan vanaf wal. Het is een gezellige bedoening, zeker de moeite waard om naar te komen kijken.
Stap in de paardenkoets voor een city tour in Luxor. Nadat je verder de stad hebt verkend met de koets, houd je halt bij de soeks. Hier verkopen talloze kleine winkeltjes heerlijke oosterse kruiden. Je ziet ook de slager die zijn verse vlees te koop hangt, de lokale bakkers en de groente- en fruitboeren die recht van het veld hun verse producten op de markt aan de man brengen. 


Dag 9: Vandaag kan je de Luxortempel bezoeken. De bouw van de Karnaktempel duurde meer dan 2000 jaar en deze bevat overblijfselen van de bekendste farao’s. De Karnaktempel wordt via de drie kilometer lange koninklijke weg verbonden met de Luxortempel. De beelden en stukken die werden ontdekt in een schuilplaats onder deze tempel vind je tegenwoordig in het Luxormuseum. Maak een rondritje op een kameel en word in een arm dorpje in Luxor-West geconfronteerd met het grote verschil tussen arm en rijk. Ontdek de biologische landbouw op Bananeneiland. Hier wordt fruit geteeld zonder chemische producten. Met een drankje in de hand en een magnifiek uitzicht op de rivieroever, kan je proeven van het lekkere biologische, lokaal geteelde fruit.
Geniet nog van de laatste uren op de Nijlcruise. Vanavond is de laatste avondshow op de boot en hij is zeker de moeite waard. Want je maakt kennis met de traditionele Egyptische buikdans.


Dag 10: Met een aangename vlucht keer je terug naar huis. Met je batterijen weer opgeladen, een camera vol foto’s en een hoofd vol prachtige herinneringen…

Reisdata en prijzen

Momenteel wordt, omwille van de stijgende prijzen van de vliegtickets, de prijs van elke reis op het moment van boeking herbekeken. We adviseren je om zo vroeg mogelijk te boeken, om te kunnen genieten van onze lage prijzen.

 

 

 • Vrijdag 6 september 2024 tot en met zondag 15 september 2024, onder begeleiding van onze Engelstalige gids-Egyptoloog Melad
  prijs: vanaf 1.680 euro per persoon
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 350 euro per persoon

 

 • Vrijdag 27 december 2024 tot en met zondag 5 januari 2025,onder begeleiding van onze Engelstalige gids-Egyptoloog Melad
  prijs: vanaf 2.250 euro per persoon
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 480 euro per persoon

 

Geniet je graag nog enkele dagen na in Hurghada aan de Rode Zee? Je kan je verblijf verlengen. Vermeld dit bij jouw boeking en wij zorgen ervoor!

Wat is inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten en binnenlandse vlucht
 • Visum van Egypte
 • Btw en lokale Egyptische belastingen
 • Professionele reisbegeleiding door een ervaren specialist Egyptoloog-gids
 • Transport met privébus met airco naar de bovenvermelde steden
 • Diensten van betrouwbare chauffeurs
 • Alle fooien voor alle personeelsleden van de hotels waar wij verblijven, van de bezienswaardigheden die we bezoeken, van de restaurants waar wij eten en voor de bestuurders van het vervoer waar wij mee rijden
 • Luxe verblijf van 7 nachten, 8 dagen op de 5-sterren Nijlcruise (vol pension)
 • Verschillende avondshows op de Nijlcruise, zoals de Nubische show, buikdansshow en djellaba party
 • Overnachting in een hotel in Caïro 

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle uitstappen niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'. Voor info en prijzen van de optionele uitstappen, zie 'Excursies'. 
 • Alle dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle verzekeringen, want de meeste mensen hebben een verzekering die het hele jaar loopt en regelen hun verzekering liever via hun eigen verzekeringsagent 

De reis vertrekt vanaf 8 personen.
Liever een andere datum? Individueel reizen of met een kleinere groep?
Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Kies deze reis omdat

 • Reisbegeleiding door een Nederlands- of Engelstalige gids
 • Veel culturele hoogtepunten van Egypte in slechts 10 dagen
 • Privébus met betrouwbare chauffeur
 • Comfortabele internationale vluchten (meestal rechtstreeks) 
 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Luxe Nijlcruise van 5 sterren met alle maaltijden inclusief (vol pension), met buffetten van traditionele Egyptische maaltijden en continentale gerechten


Dankzij de vele mooie momenten die je beleeft met je medereizigers, is de groep vaak erg enthousiast om enige tijd na afloop van de reis een reünie te organiseren voor wie wil. Dan worden herinneringen en grappige verhalen opnieuw bovengehaald, en worden fotoalbums getoond. Je bent alvast vrijblijvend uitgenodigd. 

We kijken ernaar uit om jou te mogen verwelkomen op één van onze reizen!

 

 

Optionele excursies

Onderstaande excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kan ze apart boeken. Boek je alle excursies samen als excursiepakket, dan krijg je korting.

Alle onderstaande prijzen zijn inclusief:

 • entreegelden en voorverkooptickets voor de vermelde bezienswaardigheden
 • alle nodige vergunningen
 • professionele begeleiding
 • transport naar de sites
 • vermelde maaltijden: Proef alle lekkere specialiteiten die het land te bieden heeft! Door de excursies te combineren met een maaltijd, blijft er meer tijd over voor bezichtigingen en ontspanning. Elke dag stellen we, naast het ontbijt, een hoofdmaaltijd en een lichte maaltijd voor.
 • fooien tijdens de excursies

 

Zo kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan.

 

 

Caïro in al haar facetten (dag 2)

Egyptisch museum
Citadel van Salah El Dien
Vuilniswijk en het klooster aan de berg Al Mokatem
Inclusief lunch

Prijs: 97 euro per persoon

 

Caïro by night city tour en avondwandeling (dag 2)

Avondlijke city tour van Caïro 
Historische avondwandeling in El-Moez-wijk in Caïro 
Kan al Kahlily, de grootste traditionele markt in Egypte
Inclusief busvervoer
Inclusief koffiepauze
Inclusief traditioneel avondmaal

Prijs: 64 euro per persoon

 

Piramides (dag 3)

Piramides van Gizeh en Sfinx
Trappiramide van Saqqara 
Memphis, de oudste hoofdstad ter wereld
Inclusief lunch

Prijs: 98 euro per persoon

 

Ballonvaart (dag 4)

Ballonvaart boven Luxor-West

Prijs: 140 euro per persoon

 

Luxor-West (dag 4)

Vallei der koningen
Vallei der arbeiders
Hatsjepsoettempel
Beelden van Memnon

Prijs: 87 euro per persoon

 

Horustempels (dag 5)

Edfutempel, inclusief lokaal vervoer
Komombotempel
Krokodillenmuseum

47 euro per persoon

 

Aswan (dag 6)

Onvoltooide obelisk
Aswandam
Stuwdam
Philae-eiland en Philae-tempel (boottocht)

Prijs: 82 euro per persoon

 

Nubië (dag 6)

Boottocht met feloeka (lokale traditionele zeilboot) naar botanische tuin en bezoek aan de tuin
Boottocht langs rotsformaties met motorbootje
Nubisch dorp
Ludieke les over het Arabische alfabet: leer je eigen naam schrijven in het Arabisch

Prijs: 62 euro per persoon

 

Aboe Simbel (dag 7)

Aboe Simbel
Tempels van Ramses II en Koningin Nefertari  
Inclusief busvervoer

Prijs: 106 euro per persoon

 

Luxor city tour met paardenkoets (dag 8)

Luxor city tour met paardenkoets

Prijs: 25 euro per persoon

 

Luxor-Oost (dag 9)

Luxor-tempel
Luxor-museum
Karnak-tempel 

Prijs: 68 euro per persoon

 

Kamelenrit (dag 9)

Rondrit op de rug van een kameel (dromedaris)

Prijs: 20 euro per persoon

 

Bananeneiland (dag 9)

Bezoek aan Bananeneiland, waar fruit biologisch wordt geteeld
Inclusief boottocht
Inclusief proeverij van het biologisch geteelde fruit

Prijs: 15 euro per persoon

 Excursiepakket


Boek je alle bovenstaande optionele excursies samen, met uitzondering van de ballonvaart, als "excursiepakket" voor de aanvang van de reis, dan betaal je voor al deze excursies samen slechts 700 euro in plaats van 771 euro per persoon.

Boek je ook de ballonvaart samen met alle andere excursies, dan betaal je slechts 820 euro in plaats van 911 euro per persoon.

Voor deze prijs bezoek je meer dan 50 bezienswaardigheden.