Rondreis Egypte: 16 dagen

Schatkamer van de oudheid

Op deze reis staan natuurlijk de bekende bezienswaardigheden zoals de faraograven en tempels van Luxor en de monumenten van Aboe Simbel op het programma. Ook de piramides van Gizeh en Saqqara mag je niet missen. Net als de middeleeuwse marktjes en schitterende musea van Caïro. Naast de culturele hoogtepunten, bezoek je ook de Westelijke Sahara en overnacht je onder de blote hemel. Een unieke ervaring! Geniet bovendien volop van de heerlijke stranden aan de Middellandse Zee. Je reis wordt begeleid door een Egyptische gids die Arabisch en Nederlands spreekt.

 

Hoogtepunten

 

 • Nijlcruise
 • piramides
 • Aboe Simbel
 • overnachting onder de blote hemel in de Sahara
 • Siwa Oase in de Westelijke Sahara
 • Alexandrië
 • overnachting op een feloeka (zeilboot)
 • Luxor
 • Aswan
 • stranden van Marsa Matruh

 

Reisbeschrijving

 

Dag 1: Amsterdam/Brussel - Caïro
Dag 2: Caïro
Dag 3: Caïro - El Alamein - Marsa Matruh
Dag 4: Marsa Matruh - Siwa Oase 
Dag 5: Siwa Oase
Dag 6: Siwa Oase - Marsa Matruh
Dag 7: Marsa Matruh - Alexandrië
Dag 8: Alexandrië - Wadi Natroen - Caïro
Dag 9: Caïro - Aswan
Dag 10: Aswan
Dag 11: Aswan
Dag 12: Aswan
Dag 13: Aswan - Komombo
Dag 14: Luxor
Dag 15: Luxor
Dag 16: Luxor - Caïro - Amsterdam/Brussel

Dag 1: Je neemt een aangename vlucht naar Caïro. Dit is de start van je prachtige 16-daagse rondreis in Egypte.

Dag 2: Je brengt de dag door in Caïro. Het Egyptische museum verzamelt duizenden eeuwenoude objecten, waaronder het beroemde masker van de jonge koning Toetanchamon en enkele goed bewaarde mummies. Tot de collectie behoren enkele van de oudste monumenten ter wereld en het museum wordt door archeologen dan ook vaak geprezen als één van de mooiste musea op aarde. In de vuilniswijk verzamelt de lokale arme bevolking het vuilnis van heel Caïro, waarna ze het sorteert en op een primitieve manier verwerkt. Achter deze wijk ligt het Koptische klooster van Simon, dat is uitgehouwen in de berg. In de citadel van keizer Salah El Dien, die streed tegen de kruisvaarders, ligt de moskee van koning Mohamed Ali. Op de Kan El Kalili markt, de grootste markt van Caïro, doen de locals hun dagelijkse inkopen. Als je de shisha, de lokale waterpijp, wil uitproberen, grijp dan hier je kans. ’s Avonds wandel je naar het centrum van Caïro. Dan passeer je het Tahrirplein, waar de twee revoluties zijn ontstaan en dat je ongetwijfeld op televisie hebt gezien.

Dag 3: Je reist richting het noordwesten naar Marsa Matruh. Onderweg houd je halt in het historische El Alamein. Het museum en soldatenkerkhof herinneren aan de sleutelrol die de stad speelde in de overwinning van de geallieerden op de Duitsers en Italianen in de Tweede Wereldoorlog. 
 
Dag 4: Vandaag reis je tot diep in de grootse Westelijke Sahara. In de namiddag kom je aan in Siwa Oase. Je kan het avontuur opzoeken met een jeeptocht door de woestijn en de grote zandzee ontdekken van de Westelijke Sahara met spectaculaire hoogteverschillen van 200 meter. Je houdt halt bij verschillende bronnen, waar je een duikje kan nemen. Je krijgt de kans om eeuwenoude fossielen te bewonderen.
’s Avonds kan je genieten van een heerlijke, typisch Egyptische maaltijd. Misschien slaap je wel in de Sahara. Anders neem je je intrek in het sfeervolle oasehotel.

Voor deze overnachting is het aangeraden om een slaapzak mee te nemen als je geen gebruik wil maken van de voorziene dekens. Wil je de dekens van deze primitieve accomodatie wel gebruiken, dan is het aangeraden om je eigen lakens of lakenzak mee te nemen.

Dag 5: Je kan Siwa Oase verkennen in een traditionele toektoek. In Fort Shali namen de allereerste bewoners van de oase hun intrek. Tijdens de excursie houd je ook halt bij de bron van Cleopatra, de Dodenberg en de orakeltempel van Alexander de Grote. Even badderen in het zoutmeer is een ervaring die je niet mag missen.
Siwa Oase is een primitieve locatie, en daardoor helaas onvoorspelbaar. We doen er alles aan om jou het moois te tonen dat in het programma wordt beschreven. Maar door onverwachte omstandigheden is het mogelijk dat sommige locaties onverwachts niet toegankelijk zijn.

Dag 6: Je rijdt naar Marsa Matruh, waar je geniet van de heerlijke stranden en een duikje neemt in de Middellandse Zee. Eerst ga je naar het strand van Cleopatra de Zevende, een beschermd natuurgebied. Daarna vlei je je neer op een tweede strand, Ageeba, wat ‘fantastisch’ betekent. 

Dag 7 - 8: Je rijdt verder naar de tweede hoofdstad van Egypte, Alexandrië. Je krijgt de mogelijkheid om deze wereldstad gebouwd door Alexander de Grote te verkennen en hoogtepunten te bezoeken zoals de catacomben van Kom El Shoqafa en de wereldberoemde Internationale Bibliotheek van Alexandrië. Die werd gebouwd op de plaats waar vroeger de oude bibliotheek werd opgericht door Alexander de Grote en later afbrandde. Bezoek de 600 jaar oude Citadel van Qaitbay. Volg daarna een mooie route langs de boulevard van Alexandrië. Als één van deze bezienswaardigheden ontoegankelijk is, zorgen we voor een alternatief programma. Je reist verder naar Caïro. Onderweg stop je in Wadi Natroen. In het klooster Anba Makar verbleef de heilige familie tijdens hun vlucht uit Jeruzalem.

Dag 9: Vandaag krijg je de kans om enkele unieke monumenten te bezoeken, beginnend met het enige nog bestaande wereldwonder: de beroemde piramides van Gizeh en de Sfinx. Bewonder vervolgens het oudste stenen gebouw ter wereld: de trappiramide van Saqqara. In Memphis, de oudste hoofdstad ter wereld, zetelde de centrale regering van het oude Egypte meer dan 5300 jaar geleden. Terug in het hotel heb je even vrije tijd, alvorens je ’s avonds richting het treinstation gaat. Met in je bagage alle leuke herinneringen van de vorige dagen, neem je de nachttrein naar Aswan, 900 km zuidelijker dan Caïro. Neem tijdens het lekkere avondmaal in de trein de tijd om je foto’s nog eens te bekijken en ervaringen uit te wisselen met je medereizigers.

Dag 10: Na het ontbijt in de trein kom je aan in Aswan. Je privébus pikt je op en brengt je naar het hotel. Met een boottocht op de Nijl krijg je de mogelijkheid om het Nubische leven te ontdekken. De rotsformaties onderweg zijn de moeite waard. De boot maakt verschillende tussenstops. Geniet van een groen intermezzo in de botanische tuin. Duik daarna in het dagelijkse leven van de Nubiërs met een bezoek aan een Nubisch dorp. De dorpsbewoners laten je zelfs binnenkijken in een Nubisch huis en je kan hun bijzondere huisdieren even op schoot nemen, als je het aandurft! In de lokale school kan je je eigen naam leren schrijven in het Arabisch.

Dag 11: Je kan de Nubische geschiedenis ontdekken met een bezoek aan het Nubisch museum. In de gezellige soeks (lokale markt) verkopen talloze kleine winkeltjes heerlijke oosterse kruiden. In de namiddag ga je aan boord van een feloeka, een lokaal type zeilboot. Op de feloeka maak je een unieke tocht op de Nijl. De feloeka zet koers richting het noorden van Aswan. Onderweg zijn voldoende sanitaire stops voorzien. De bemanning van de feloeka maakt traditionele maaltijden klaar. Op de feloeka eet je lunch, avondmaal en de volgende dag ook ontbijt, want je overnacht hier onder de blote hemel!

Ook voor deze overnachting komt een slaapzak of lakenzak goed van pas.

Dag 12: Na het lekkere ontbijt op de feloeka, kan je vandaag Aboe Simbel bezoeken. Dan vertrek je vroeg om de warmte voor te zijn. In Aboe Simbel bouwden de bekende farao Ramses II en zijn vrouw Nefertari elk hun indrukwekkende tempel. In de tempel van Ramses II speelden zijn architecten vernuftig met het zonlicht, dat tweemaal per jaar op het gelaat van zijn beeld valt. Bewonder onderweg terug naar Aswan de verrassende fata morgana. Je checkt in op de Nijlcruise voor een ontspannend en luxueus verblijf van drie nachten, vier dagen. Hier krijg je elke avond de gelegenheid om je op te dirken voor een smaakvolle dinerervaring.  

Dag 13: Vandaag kan je Aswan bezichtigen. Bij de site van de Onvoltooide Obelisk wordt getoond hoe de oude Egyptenaren de grote pilaren en obelisken uit de rotsen hieuwen. Laat je daarna overdonderen door de Aswandam en de Stuwdam, de grootste dam van Afrika. Vervolgens kan je met een bootje varen naar Philae-eiland en de Philaetempel bezoeken. Deze tempel werd verplaatst naar een hoger eiland om hem te redden nadat het waterpeil steeg ten gevolge van de bouw van de Aswandam. De Nijlcruise vertrekt in de namiddag. Neem tijdens het varen zeker een duik in het zwembad op het dak of bewonder het landschap op de oevers. Op Komombo, waar de Komombotempel staat, gebouwd voor de Oud-Egyptische god Sobek, de god van de krokodillen, zetten ook Cleopatra en Marcus Antonius voet aan wal. De Nijlcruiseboot vaart verder richting Luxor. 

Dag 14: Geniet van de rust terwijl de Nijlcruise je verderbrengt doorheen Egypte. De Nijlcruise passeert de sluizen van Esna en komt aan in Luxor, een stad met erg veel monumenten en een van de historisch rijkste plaatsen ter wereld. Vandaag kan je de monumenten bezoeken in het oosten van Luxor. De bouw van de Karnaktempel duurde meer dan 2000 jaar en deze bevat overblijfselen van de bekendste farao’s. De Karnaktempel werd vroeger via de drie kilometer lange koninklijke weg verbonden met de Luxortempel. Het is mogelijk dat het bezoek aan Karnaktempel wordt verplaatst naar de volgende dag, aangezien de tempel vroeg sluit.
Geniet nog van de laatste uren op de Nijlcruise.

Dag 15: Je checkt uit van de Nijlcruise. De Vallei der Koningen is een van de bekendste begraafplaatsen. Koningin Hatsjepsoet, één van de sterke koninginnen uit de Oud-Egyptische geschiedenis, liet een magnifieke terrastempel bouwen. De Vallei der Arbeiders is minder bekend dan de Vallei der Koningen maar zeker even mooi. De bouwers van de Vallei der Koningen bouwden hier hun eigen graftomben. De prachtig bewaard gebleven kleuren van de muurschilderingen in de graftomben getuigen van hun vakmanschap. Dit is werkelijk uniek om te zien. De kleuren bleven bewaard doordat weinig toeristen deze site bezoeken. De grote beelden van Memnon wegen elk maar liefst meer dan 700 ton. Meer dan 3360 jaar geleden werden ze uitgehouwen uit de rode berg van Caïro en met boten 700 km vervoerd naar Luxor. 
 
Wie dat wil, kan Luxor aanschouwen vanuit de lucht. Dan vaar je met een ballon over Luxor-West. Bewonder de eindeloze omringende landschappen en monumenten. Bekijk de primitieve huisjes van de lokale bewoners vanuit de lucht.
 
Ook een citytour in Luxor met een koets behoort tot de mogelijkheden van de dag. Vanuit de koets maak je kennis met zowel het oude, arme Luxor als het modernere deel van de stad.
 
Je krijgt de kans om een rondritje te maken op een kameel. Een arm dorpje in Luxor-West illustreert het grote verschil tussen arm en rijk. 
 
Op Bananeneiland wordt fruit geteeld zonder chemische producten. Met een drankje in de hand en een oogverblindend uitzicht op de rivieroever, kan je proeven van het lekkere biologische, lokaal geteeld fruit.
 
Praat terug in het hotel gerust nog na met je medereizigers over de fijne reis. 
 
Dag 16: Na een korte binnenlandse vlucht van Luxor naar Caïro, vlieg je verder met een internationale vlucht naar huis. Vaak landt de terugvlucht in de namiddag. Je neemt veel mooie herinneringen en nieuwe ervaringen mee!

Reisdata en prijzen

Momenteel wordt, omwille van de stijgende prijzen van de vliegtickets, de prijs van elke reis op het moment van boeking herbekeken. We adviseren je om zo vroeg mogelijk te boeken, om te kunnen genieten van onze lage prijzen.

 

 

 • Zaterdag 25 mei 2024 tot en met zondag 9 juni 2024, onder Nederlandstalige begeleiding van Ehab
  prijs: vanaf 2180 euro per persoon
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 480 euro per persoon

 

 • Zaterdag 6 juli 2024 tot en met zondag 21 juli 2024, onder begeleiding van één van onze lokale Nederlandstalige gidsen-Egyptoloog
  prijs: vanaf 2250 euro per persoon
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 480 euro per persoon

 

 • Zaterdag 7 september 2024 tot en met zondag 22 september 2024, onder begeleiding van één van onze lokale Nederlandstalige gidsen-Egyptoloog
  prijs: vanaf 2180 euro per persoon
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 480 euro per persoon

 

 • Zaterdag 21 december 2024 tot en met zondag 5 januari 2025, onder begeleiding van één van onze lokale Nederlandstalige gidsen-Egyptoloog
  prijs: vanaf 2650 euro per persoon
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 480 euro per persoon

 

Wat is inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten (rechtstreeks) en binnenlandse vlucht
 • Alle hotels (3, 4 en 5 sterren) met ontbijt, sommige hotels ook met zwembaden
 • Visum van Egypte
 • Btw en lokale Egyptische belastingen
 • Transport met privébus met airco naar de bovenvermelde steden
 • Diensten van betrouwbare chauffeurs
 • Alle fooien voor alle personeelsleden van de hotels waar wij verblijven, van de restaurants waar wij eten en de bestuurders van het vervoer waar wij mee rijden
 • Bezoek aan Caïro centrum en Tahrirplein op dag 2, inclusief avondmaal
 • Bezoek aan El Alamein militair museum en soldatenkerkhof van de Tweede Wereldoorlog op dag 3, inclusief lunch en avondmaal
 • Mooie route langs de noordelijke kust en Westelijke Sahara
 • Overnachting in de woestijn in oase Siwa (Westelijke Sahara) of in sfeervol oasehotel, afhankelijk van de omstandigheden
 • Bezoek aan twee stranden van Marsa Matruh op dag 6, inclusief lunch en avondmaal
 • Bezoek aan het klooster van Anba Makar in Wadi Natroen op dag 8
 • Nachttrein van Caïro naar Aswan met diner en ontbijt 
 • Lunch op dag 10
 • Boottocht met de feloeka, inclusief overnachting
 • Traditionele lokale maaltijden tijdens de tocht met de feloeka: lunch, avondmaal en ontbijt
 • 5-sterren Nijlcruise voor 3 nachten, 4 dagen vol pension

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle uitstappen niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'. Voor info en prijzen van de optionele uitstappen, zie 'Excursies'. 
 • Alle maaltijden niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'
 • Alle dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle verzekeringen, want de meeste mensen hebben een verzekering die het hele jaar loopt en regelen hun verzekering liever via hun eigen verzekeringsagent 

De reis vertrekt vanaf 8 personen.
Liever een andere datum? Individueel reizen of met een kleinere groep?
Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Kies deze reis omdat

 • Reisbegeleiding door een native  Egyptische gids die Nederlands én Arabisch spreekt en meer dan 20 jaar ervaring heeft als gids in het Midden-Oosten
 • Culturele hoogtepunten van Egypte in één reis
 • Unieke reisroute
 • Privébus met betrouwbare chauffeur
 • Nachttrein met slaapcompartimenten
 • Internationale vluchten (meestal rechtstreeks) 
 • Comfortabele terugvlucht vanaf Luxor
 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Alle ontbijten inclusief
 • Traditionele Egyptische maaltijden


Dankzij de vele mooie momenten die je beleeft met je medereizigers, is de groep vaak erg enthousiast om enige tijd na afloop van de reis een reünie te organiseren voor wie wil. Dan worden herinneringen en grappige verhalen opnieuw bovengehaald, en worden fotoalbums getoond. Je bent alvast vrijblijvend uitgenodigd.

 

Ik kijk ernaar uit om jou te mogen begeleiden op één van mijn reizen!

Optionele excursies

Onderstaande excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kan ze apart boeken. Boek je alle excursies samen als excursiepakket, dan krijg je korting.

Alle onderstaande prijzen zijn inclusief:

 • entreegelden en voorverkooptickets voor de vermelde bezienswaardigheden
 • alle nodige vergunningen
 • transport naar de sites
 • vermelde maaltijden: Proef alle lekkere specialiteiten die het land te bieden heeft! Door de excursies te combineren met een maaltijd, blijft er meer tijd over voor bezichtigingen en ontspanning. Elke dag stellen we, naast het ontbijt, een hoofdmaaltijd en een lichte maaltijd voor.
 • fooien tijdens de excursies

Zo kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan.

 

Bezoek aan Caïro (dag 2)

Citadel van Salah El Dien
Kan al Kahlily (de grootste traditionele markt in Egypte)
Egyptisch museum
Vuilniswijk en het klooster aan de berg Al Mokatem
Inclusief lunch

Prijs: 84 euro per persoon


Jeeptour Westelijke Sahara (dag 4)

Avontuurlijke jeeptour in de grote zandzee van de Westelijke Sahara met spectaculaire hoogteverschillen van 200 meter
Begeleiding van een lokale bedoeïenengids
Warmwaterbron
Koudwaterbron
Fossielen bekijken
Genieten van de zonsondergang bij een kopje thee
Inclusief lunch
Inclusief avondmaal, speciaal bereid door een lokale bedoeïenenkok

Prijs: 89 euro per persoon

 

Siwa Oase (dag 5)

Bezoek Siwa in een traditionele toektoek, onder begeleiding van een lokale bedoeïenengids
Bron van Cleopatra
Dodenberg
Orakeltempel van Alexander de Grote
Fort Shali
Zoutmeer (busvervoer)
Inclusief lunch
Fatnaseiland
Inclusief avondmaal

Prijs: 79 euro per persoon

 

Alexandrië (dag 7 en 8)

Catacomben van Kom el Shoqafa
mooie route langs de boulevard van Alexandrië
Internationale Bibliotheek van Alexandrië(indien deze gesloten is, bezichtigen we de buitenzijde van de bibliotheek en bezoeken we als alternatief het Romeins Amfitheater)
Citadel van Qaitbay
Privéstrand (bij slecht weer wordt een alternatieve activiteit aangeboden)
Inclusief lunch op dag 7 en 8
Inclusief avondmaal op dag 7 en 8

Prijs: 106 euro per persoon

 

Piramiden (dag 9)

Piramides van Gizeh en Sfinx
Trappiramide van Saqqara
Memphis, de oudste hoofdstad ter wereld
Inclusief lunch

Prijs: 84 euro per persoon

 

Nubië (dag 10)

Boottocht langs rotsformaties
Botanische tuin
Nubisch dorp
Ludieke les over het Arabische alfabet: leer je eigen naam schrijven in het Arabisch
Inclusief avondmaal

Prijs: 52 euro per persoon

 

Geschiedenis van de Nubiërs (dag 11)

Nubisch museum
Gegidst bezoek aan de lokale kruidenmarkt

Prijs: 23 euro per persoon

 

Aboe Simbel (dag 12)

Aboe Simbel
Tempels van Ramses II en Koningin Nefertari 

 (busvervoer)

Prijs: 106 euro per persoon

 

Aswan (dag 13)

Onvoltooide obelisk
Aswandam
Stuwdam
Philae-eiland en Philae-tempel (boottocht)

Prijs: 82 euro per persoon

 

Komombotempel (dag 13)

Komombotempel
Krokodillenmuseum

28 euro per persoon

 

Luxor-Oost (dag 14)

Luxor-tempel
Karnak-tempel

Prijs: 56 euro per persoon

 

Luxor-West (dag 15)

Vallei der koningen
Vallei der arbeiders
Hatsjepsoettempel
Beelden van Memnon
Inclusief lunch
Inclusief avondmaal

Prijs: 87 euro per persoon
 

Excursiepakket

Boek je alle bovenstaande optionele excursies samen als "excursiepakket" voor de aanvang van de reis, dan betaal je voor al deze excursies samen slechts 820 euro in plaats van 876 euro per persoon. Voor deze prijs bezoek je meer dan 50 bezienswaardigheden.

 

 

 

 


Andere uitstappen kan je ter plaatse boeken: kamelenrit, bezoek aan Bananeneiland, ballonvaart in Luxor, Luxor city tour met koetsen. Het is mogelijk dat niet al deze uitstappen kunnen geboekt worden, afhankelijk van de tijd van het jaar.