Rondreis Egypte: 16 dagen

Schatkamer van de oudheid

Op deze reis staan natuurlijk de bekende bezienswaardigheden zoals de faraograven en tempels van Luxor en de monumenten van Aboe Simbel op het programma. Ook de piramides van Gizeh en Saqqara mag je niet missen. Net als de middeleeuwse marktjes en schitterende musea van Caïro. Naast de culturele hoogtepunten, bezoek je ook twee oasen in de Westelijke Woestijn: Oase Fajoem en Oase Bahariya. Een unieke ervaring! Je reis wordt begeleid door een Egyptische gids die Arabisch en Nederlands spreekt.

 

Hoogtepunten

 

 • Nijlcruise
 • piramides
 • zeiltocht op een feloeka (zeilboot)
 • Aboe Simbel
 • Alexandrië
 • jeeptocht doorheen de woestijn naar Oase Fajoem en Oase Bahariya in de Westelijke Woestijn
 • Luxor
 • Aswan

 

Reisbeschrijving

 

Dag 1: Amsterdam/Brussel - Caïro
Dag 2: Caïro - El Alamein - Alexandrië
Dag 3: Alexandrië - Wadi Natroen - Oase Fajoem
Dag 4: Oase Fajoem - Oase Bahariya  
Dag 5: Oase Bahariya - Zwarte Woestijn - Witte Woestijn - Oase Bahariya
Dag 6: Oase Bahariya - Caïro
Dag 7: Caïro
Dag 8: Caïro
Dag 9: Caïro - Aswan
Dag 10: Aswan
Dag 11: Aswan
Dag 12: Aswan
Dag 13: Aswan - Komombo
Dag 14: Luxor
Dag 15: Luxor
Dag 16: Luxor - Caïro - Amsterdam/Brussel

Geniet je graag nog enkele dagen na in Hurghada aan de Rode Zee? Je kan je verblijf verlengen. Vermeld dit bij jouw boeking en wij zorgen ervoor!

Dag 1: Je neemt een aangename vlucht naar Caïro. Dit is de start van je prachtige 16-daagse rondreis in Egypte.
 
Dag 2: Je reist richting het noordwesten. Onderweg maak je een tussenstop in een stad die een cruciale rol speelde in de overwinning van de geallieerden op het Duitse en Italiaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog: El Alamein. Je bezoekt er het oorlogsmuseum en soldatenkerkhof. Vervolgens rijd je verder naar Alexandrië, waar je zal overnachten.
 
Dag 3: Vandaag krijg je de mogelijkheid om deze wereldstad gebouwd door Alexander de Grote te verkennen en de hoogtepunten te bezoeken. Denk maar aan de catacomben van Kom El Shoqafa en de wereldberoemde Internationale Bibliotheek van Alexandrië. Die werd gebouwd op de plaats waar vroeger de oude bibliotheek werd opgericht door Alexander de Grote. Bezoek de 600 jaar oude Citadel van Qaitbay. Volg daarna een mooie route langs de boulevard van Alexandrië. 
Je vertrekt vervolgens richting het luisterrijke klooster van Anba Makar in Wadi Natroen, waar de heilige familie heeft verbleven.
Daarna rijd je verder naar Oase Fajoem. Deze oase heette oorspronkelijk Payom, wat in hiërogliefen 'het oude meer' betekent. De Oude Egyptenaren doelden op het Moerismeer (Qarun), het oudste meer ter wereld. De naam veranderde later naar Fajoem.
 
Dag 4: Neem zowel vandaag als morgen plaats in een jeep voor een bezoek aan prachtige, afgelegen parels middenin het Egyptische Sahara-landschap. De jeep brengt je naar unieke natuurgebieden die al eeuwenlang prachtig bewaard blijven, waaronder Wadi El-Rayan en de ronderotsformatie Madwara Mountain. Wadi El-Hitan, de Vallei van de Walvis, is het oudste natuurgebied ter wereld waar oude walvisskeletten zijn ontdekt: het is meer dan 200 miljoen jaar oud. 
Je rijdt verder naar de tweede oase in deze fantastische reis: Oase Bahariya. Tijdens jouw avondmaal in het sfeervolle oasehotel, kan je napraten over de prachtige dag die je vandaag hebt beleefd. 
 
Dag 5: Nadat je heerlijk hebt uitgeslapen, geniet je van een rustige start van de dag. Stap terug in de jeep om de Westelijke Woestijn verder te ontdekken. Ook vandaag kan je een bezoek brengen aan prachtige natuurgebieden. De dag begint in de Zwarte Woestijn, gevolgd door de Kristalberg en daarna de Akcaabat-rotsen. Daarna volgt de Witte Woestijn, het grootste en mooiste natuurreservaat van Egypte. Hier is alles spierwit, zo ver als het oog kan zien. De dag is nog niet voorbij. Vlei je neer met een lekker wijntje of ander drankje naar keuze en geniet van de feeërieke zonsondergang. Laat daarna het avondmaal smaken. Het wordt speciaal voor onze groep bereid door een lokale kok. Na het avondmaal heb je een onbelemmerd zicht op een prachtige hemel vol vallende sterren. Doe zeker een wens, wie weet komt hij uit! De jeep brengt je naar Oase Bahariya voor de overnachting. 
 
Dag 6: Na een heerlijke overnachting in Oase Bahariya brengt de privébus je terug naar de bewoonde wereld: Caïro. Verwacht je aan een groot contrast tussen de rust van de Westelijke Woestijn en deze metropool. Caïro is namelijk een van de drukste hoofdsteden in het Midden-Oosten. Het heeft een unieke charme, die je na aankomst in je hotel alvast kan beginnen te verkennen. Met de bus kan je naar Bab El Nasr voor een gezellige avondwandeling in de levendige volkse wijk El-Moez met de meer dan 1000 jaar oude historische gebouwen. De aangenaam verlichte gevels creëren een gezellige sfeer. Kuier over de charmante Kan El Kalili-markt, de grootste markt van Caïro, snuif er de sfeer op en maak kennis met de locals.
 
Dag 7: Vandaag staat er een unicum op het programma: je kan een multicultureel bezoek brengen aan de hoofdstad Caïro. In de Rafahii Moskee zijn veel bekende koningen en leden van de koninklijke familie begraven. Vervolgens bezoek je de Hangende kerk, de Aboe Sarga kerk met z'n verborgen kelder en de Joodse synagoge, als ze geopend is.
Het nieuwe Nationaal Museum van de Egyptische Beschaving werd geopend in 2021. De mummies van 18 koningen en 4 koninginnen worden hier in de beste omstandigheden zorgvuldig bewaard. Deze mummies zijn allen ongeveer 3500 jaar oud. Ze werden verplaatst van hun vroegere verblijfplaats naar dit nieuwe museum tijdens een glorieuze optocht. Bekijk beelden en enkele weetjes van de Golden Parade in Caïro op ons YouTube-kanaal. De mummies verblijven nu in een sfeervol ingerichte ondergrondse ruimte. Op het gelijkvloers van het museum vind je mooi gepresenteerde historische stukken die de geschiedenis sinds de oude Egyptenaren tot het heden illustreren.
's Avonds kan je genieten van een city tour (Caïro by night) en een traditioneel avondmaal.
 

Dag 8: Vandaag krijg je de kans om enkele unieke monumenten te bezoeken, beginnend met het enige nog bestaande wereldwonder: de beroemde piramides en sfinks van Gizeh. De trappiramide van Saqqara is het oudste stenen gebouw ter wereld. In Memphis, de oudste hoofdstad ter wereld, zetelde de centrale regering van het Oude Egypte meer dan 5300 jaar geleden.
 
Dag 9: In het gigantische Egyptische museum vind je niet alleen het wereldberoemde masker van Toetanchamon, maar ook duizenden andere overblijfselen uit de Oudheid. Tot de collectie behoren enkele van de oudste monumenten ter wereld en het museum wordt door archeologen dan ook vaak geprezen als één van de mooiste musea op aarde.
Neem daarna een kijkje in de citadel van keizer Salah El Dien, die streed tegen de kruisvaarders. Hier bevindt zich ook de moskee waar koning Mohamed Ali is begraven.
In de vuilniswijk verzamelt de lokale bevolking het vuilnis van heel Caïro, sorteert het en verwerkt het op een primitieve manier. Je sluit het bezoek af in een klooster dat werd uitgehouwen in een berg, het Koptische klooster van Simon.
Terug in het hotel heb je even vrije tijd. 's Avonds neem je de nachttrein naar Aswan, 900 km ten zuiden van Caïro. Neem tijdens het lekkere avondmaal in de trein de tijd om je foto’s nog eens te bekijken en ervaringen en herinneringen uit te wisselen met je medereizigers.
 
Dag 10: Na het ontbijt in de trein kom je aan in Aswan. Je privébus pikt je op en brengt je naar het hotel. Met een boottocht op de Nijl krijg je de mogelijkheid om het Nubische leven te ontdekken. De rotsformaties onderweg zijn de moeite waard. De boot maakt verschillende tussenstops. In de botanische tuin kan je genieten van een groen intermezzo. Duik daarna in het dagelijkse leven van de Nubiërs met een bezoek aan een Nubisch dorp. De dorpsbewoners laten je zelfs binnenkijken in een Nubisch huis en je kan hun bijzondere huisdieren even op schoot nemen, als je het aandurft! In de lokale school kan je een ludieke les volgen om je eigen naam te leren schrijven in het Arabisch.
 
Dag 11: Je kan de Nubische geschiedenis ontdekken met een bezoek aan het Nubisch museum.
Ook een wandeling op de lokale markt in Aswan is de moeite waard. In deze gezellige soeks verkopen talloze kleine winkeltjes heerlijke oosterse kruiden. Je ziet er de slager die zijn verse vlees buiten te koop hangt, de lokale bakkers en de groente- en fruitboeren die recht van het veld hun verse producten aan de man brengen. Geniet met een kopje thee van een heerlijk, lokaal, traditioneel gerecht. Na deze lunch heb je de kans om op een feloeka te varen, een lokaal type zeilboot. Op de feloeka maak je een unieke tocht op de Nijl. De bemanning maakt een traditioneel avondmaal klaar. 
 
Dag 12: Je kan met de privébus mee naar Aboe Simbel. Dan vertrek je vroeg om de warmte voor te zijn. Aboe Simbel, de tempel van de bekende farao Ramses II, is een van de mooiste tempels in Egypte. Bewonder het werk van Ramses’ architecten en hun vernuftige spel met het zonlicht. Laat je onderweg terug naar Aswan betoveren door de verrassende fata morgana. In de namiddag check je in op de 5-sterren Nijlcruiseboot met vol pension voor 3 nachten, 4 dagen. Hier krijg je elke avond de gelegenheid om je op te dirken voor een smaakvolle dinerervaring. 
 
Dag 13: Vandaag kan je Aswan bezichtigen. De oude Egyptenaren hieuwen de grote pilaren en obelisken uit de rotsen bij de site van de Onvoltooide Obelisk. Laat je daarna overdonderen door de Aswandam en de Stuwdam, de grootste dam van Afrika.
Vervolgens kan je met een bootje varen naar Philae-eiland en de Philaetempel bezoeken. Deze tempel werd verplaatst naar een hoger eiland om hem te redden nadat het waterpeil steeg ten gevolge van de bouw van de Aswandam.
Je stapt terug aan boord van de Nijlcruiseboot. Neem tijdens het varen zeker een duik in het zwembad op het dak of bewonder het landschap op de oevers.
Je kan terug aan wal gaan voor een bezoek aan de Komombotempel, gebouwd voor de Oud-Egyptische god Sobek, de god van de krokodillen. Ook Cleopatra en haar vriend Marcus Antonius zetten hier voet aan wal. Je wandelt terug naar de boot. De Nijlcruiseboot vaart verder richting Luxor. 
 
Dag 14: Geniet van de rust terwijl de Nijlcruise je verderbrengt doorheen Egypte. De Nijlcruise passeert de sluizen van Esna en komt aan in Luxor, een stad met erg veel monumenten en een van de historisch rijkste plaatsen ter wereld. Vandaag kan je de monumenten bezoeken in het oosten van Luxor. De bouw van de Karnaktempel duurde meer dan 2000 jaar en deze bevat overblijfselen van de bekendste farao’s. Deze tempel wordt via de drie kilometer lange koninklijke weg verbonden met de Luxortempel.
Het is mogelijk dat het bezoek aan Karnaktempel wordt verplaatst naar de volgende dag, aangezien de tempel vroeg sluit.
Geniet nog van de laatste uren op de Nijlcruise.

 
Dag 15: Je checkt uit van de Nijlcruise. De Vallei der Koningen is een van de bekendste begraafplaatsen. Koningin Hatsjepsoet, één van de machtige koninginnen uit de Oud-Egyptische geschiedenis, liet een magnifieke terrastempel bouwen. De Vallei der Arbeiders is minder bekend dan de Vallei der Koningen maar zeker even mooi. De bouwers van de Vallei der Koningen bouwden hier hun eigen graftomben. De prachtig bewaard gebleven kleuren van de muurschilderingen in de graftomben getuigen van hun vakmanschap. De kleuren bleven bewaard doordat weinig toeristen deze site bezoeken. Dit is werkelijk uniek om te zien. De grote beelden van Memnon wegen elk maar liefst meer dan 700 ton. Meer dan 3360 jaar geleden werden ze uitgehouwen uit de rode berg van Caïro en met boten 700 km vervoerd naar Luxor. 
 
Wie dat wil, kan Luxor aanschouwen vanuit de lucht. Dan vaar je met een ballon over Luxor-West. Bewonder de eindeloze omringende landschappen en monumenten. Bekijk de primitieve huisjes van de lokale bewoners vanuit de lucht.
Ook een citytour in Luxor met een koets behoort tot de mogelijkheden van de dag. Vanuit de koets maak je kennis met zowel het oude, arme Luxor als het modernere deel van de stad.
Je krijgt de kans om een rondritje te maken op een kameel. Een arm dorpje in Luxor-West illustreert het grote verschil tussen arm en rijk. 
Op Bananeneiland wordt fruit geteeld zonder chemische producten. Met een drankje in de hand en een oogverblindend uitzicht op de rivieroever, kan je proeven van het lekkere biologische, lokaal geteeld fruit.
Praat terug in het hotel gerust nog na met je medereizigers over de fijne reis. 
 
Dag 16: Na een korte binnenlandse vlucht van Luxor naar Caïro, vlieg je verder met een internationale vlucht naar huis. Vaak landt de terugvlucht in de namiddag. Je neemt veel mooie herinneringen en nieuwe ervaringen mee!
 
De oasen zijn primitieve locaties, en daardoor helaas onvoorspelbaar. We doen er alles aan om jou het moois te tonen dat in het programma wordt beschreven. Maar door onverwachte omstandigheden is het mogelijk dat sommige locaties onverwachts niet toegankelijk zijn.
 

Reisdata en prijzen

Momenteel wordt, omwille van de stijgende prijzen van de vliegtickets, de prijs van elke reis op het moment van boeking herbekeken. We adviseren je om zo vroeg mogelijk te boeken, om te kunnen genieten van onze lage prijzen.

 

 

 • Zaterdag 7 september 2024 tot en met zondag 22 september 2024, onder begeleiding van onze Engelstalige gids-Egyptoloog Melad
  prijs: vanaf 2020 euro per persoon
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 480 euro per persoon

 

 • Zaterdag 7 december 2024 tot en met zondag 22 december 2024, onder Nederlandstalige begeleiding van Ehab
  prijs: vanaf 2120 euro per persoon
  Wie alleen reist, betaalt een single supplement: 480 euro per persoon

 

Geniet je graag nog enkele dagen na in Hurghada aan de Rode Zee? Je kan je verblijf verlengen. Vermeld dit bij jouw boeking en wij zorgen ervoor!

Wat is inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten en binnenlandse vlucht
 • Alle hotels (3, 4 en 5 sterren) met ontbijt, sommige hotels ook met zwembaden
 • Visum van Egypte
 • Btw en lokale Egyptische belastingen
 • Professionele reisbegeleiding door een ervaren specialist Egyptoloog-gids
 • Transport met privébus met airco naar de bovenvermelde steden
 • Diensten van betrouwbare chauffeurs
 • Alle fooien voor alle personeelsleden van de hotels waar wij verblijven, van de bezienswaardigheden die we bezoeken, van de restaurants waar wij eten en voor de bestuurders van het vervoer waar wij mee rijden
 • Bezoek aan El Alamein militair museum en soldatenkerkhof van de Tweede Wereldoorlog op dag 2, inclusief lunch en avondmaal
 • Bezoek aan het klooster van Anba Makar in Wadi Natroen op dag 3
 • Avondmaal op dag 3
 • Bezoek aan Oase Fajoem: Wadi El-Rayan, ronderotsformatie Madwara Mountain en Wadi El-Hitan (Vallei van de Walvis) op dag 4
 • Lunch en avondmaal op dag 4
 • Lunch op dag 6
 • Avondmaal op dag 8
 • Nachttrein van Caïro naar Aswan met diner en ontbijt 
 • Lunch op dag 10
 • 5-sterren Nijlcruise voor 3 nachten, 4 dagen vol pension

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle uitstappen niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'. Voor info en prijzen van de optionele uitstappen, zie 'Excursies'. 
 • Alle maaltijden niet vermeld onder 'Wat is inbegrepen'
 • Alle dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle verzekeringen, want de meeste mensen hebben een verzekering die het hele jaar loopt en regelen hun verzekering liever via hun eigen verzekeringsagent 

De reis vertrekt vanaf 8 personen.
Liever een andere datum? Individueel reizen of met een kleinere groep?
Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Kies deze reis omdat

 • Reisbegeleiding door een native  Egyptische gids die Nederlands én Arabisch spreekt en meer dan 20 jaar ervaring heeft als gids in het Midden-Oosten
 • Culturele hoogtepunten van Egypte in één reis
 • Comfortabele internationale vluchten (meestal rechtstreeks) 
 • Unieke reisroute
 • Privébus met betrouwbare chauffeur
 • Nachttrein met slaapcompartimenten
 • 2 oasen in 1 reis
 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Alle ontbijten inclusief
 • Traditionele Egyptische maaltijden


Dankzij de vele mooie momenten die je beleeft met je medereizigers, is de groep vaak erg enthousiast om enige tijd na afloop van de reis een reünie te organiseren voor wie wil. Dan worden herinneringen en grappige verhalen opnieuw bovengehaald, en worden fotoalbums getoond. Je bent alvast vrijblijvend uitgenodigd.

 

Ik kijk ernaar uit om jou te mogen begeleiden op één van mijn reizen!

 

 

Optionele excursies

Onderstaande excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kan ze apart boeken. Boek je alle excursies samen als excursiepakket, dan krijg je korting.

Alle onderstaande prijzen zijn inclusief:

 • entreegelden en voorverkooptickets voor de vermelde bezienswaardigheden
 • alle nodige vergunningen
 • professionele begeleiding
 • transport naar de sites
 • vermelde maaltijden: Proef alle lekkere specialiteiten die het land te bieden heeft! Door de excursies te combineren met een maaltijd, blijft er meer tijd over voor bezichtigingen en ontspanning. Elke dag stellen we, naast het ontbijt, een hoofdmaaltijd en een lichte maaltijd voor.
 • fooien tijdens de excursies

Zo kom je ter plaatse niet voor verrassingen te staan.

 

Alexandrië (dag 3)

Catacomben van Kom el Shoqafa
mooie route langs de boulevard van Alexandrië
Internationale Bibliotheek van Alexandrië(indien deze gesloten is, bezichtigen we de buitenzijde van de bibliotheek en bezoeken we als alternatief het Romeins Amfitheater)
Citadel van Qaitbay
Inclusief lunch

Prijs: 77 euro per persoon

 

Natuurgebieden Westelijke Woestijn per jeep (dag 5)

Zwarte Woestijn
Kristalberg
Akcaabat-rotsen
Witte Woestijn
Inclusief lunch en avondmaal

Prijs: 110 euro per persoon

 

Avondwandeling Caïro (dag 6)

Historische avondwandeling in El-Moez-wijk in Caïro (busvervoer)
Kan al Kahlily, de grootste traditionele markt in Egypte
Inclusief avondmaal

Prijs: 35 euro per persoon

 

Multicultureel bezoek aan Caïro (dag 7)

Rafahii Moskee
Hangende kerk
Aboe Sarga kerk met de verborgen kelder
Ben Ezra-synagoge
Nationaal Museum van de Egyptische Beschaving
Inclusief lunch

Prijs: 93 euro per persoon

 

Cairo by night city tour (dag 7)

Avondlijke city tour van Caïro met traditioneel avondmaal (busvervoer)
Inclusief koffiepauze
Inclusief avondmaal

Prijs: 49 euro per persoon

 

Piramides (dag 8)

Piramides van Gizeh en Sfinx
Trappiramide van Saqqara
Memphis, de oudste hoofdstad ter wereld
Inclusief lunch

Prijs: 98 euro per persoon

 

Caïro in al haar facetten (dag 9)

Egyptisch museum
Citadel van Salah El Dien
Vuilniswijk en het klooster aan de berg Al Mokatem
Inclusief lunch

Prijs: 97 euro per persoon

 

Nubië (dag 10)

Boottocht langs rotsformaties
Botanische tuin
Nubisch dorp
Ludieke les over het Arabische alfabet: leer je eigen naam schrijven in het Arabisch
Inclusief avondmaal

Prijs: 52 euro per persoon

 

Geschiedenis van de Nubiërs (dag 11)

Nubisch museum
Gegidst bezoek aan de lokale soeks
Bezoek aan traditioneel theehuis
Inclusief lunch

Prijs: 53 euro per persoon

 

Traditionele zeiltocht (dag 11)

Boottocht met traditionele feloeka
Inclusief avondmaal

Prijs: 34 euro per persoon

 

Aboe Simbel (dag 12)

Aboe Simbel
Tempels van Ramses II en Koningin Nefertari 
(busvervoer)

Prijs: 106 euro per persoon

 

Aswan (dag 13)

Onvoltooide obelisk
Aswandam
Stuwdam
Philae-eiland en Philae-tempel (boottocht)

Prijs: 82 euro per persoon

 

Komombotempel (dag 13)

Komombotempel
Krokodillenmuseum

28 euro per persoon

 

Luxor-Oost (dag 14)

Luxor-tempel
Karnak-tempel

Prijs: 56 euro per persoon

 

Luxor-West (dag 15)

Vallei der koningen
Vallei der arbeiders
Hatsjepsoettempel
Beelden van Memnon
Inclusief lunch en avondmaal

Prijs: 87 euro per persoon

 

Excursiepakket

Boek je alle bovenstaande optionele excursies samen als "excursiepakket" voor de aanvang van de reis, dan betaal je voor al deze excursies samen slechts 980 euro in plaats van 1057 euro per persoon. Voor deze prijs bezoek je meer dan 70 bezienswaardigheden.

 

 

 

Andere uitstappen kan je ter plaatse boeken: kamelenrit, bezoek aan Bananeneiland, ballonvaart in Luxor, Luxor city tour met koetsen. Het is mogelijk dat niet al deze uitstappen kunnen geboekt worden, afhankelijk van de tijd van het jaar.